Antena Căutare

Unul dintre autorii jafului din Pasul Gutai va sta 20 de ani dupa gratii

Massimo Loddo, infractorul italian care a luat parte la jaful din Pasul Gutai, din 15 septembrie 2009, a fost condamnat la 20 de ani de inchisoare. Acesta a fost inculpat pentru mai multe infractiuni, principala fiind cea de talharie, iar din contopirea pedepselor a rezultat o condamnare de 20 de ani de inchisoare cu executare, a declarat purtatorul de cuvant al Tribunalului Maramures, Vasile Fitigau, conform Mediafax. Sentinta poate fi atacata cu recurs.

Celalalt barbat judecat in acest dosar, Ioan Ursut, s-a sinucis in ianuarie, astfel ca procesul in cazul sau a incetat. Ioan Ursut, in varsta de 53 de ani, a fost gasit spanzurat, in luna ianuarie a acestui an, in grupul sanitar al camerei de detinere de la Penitenciarul Gherla.

Ioan Ursut si Massimo Loddo, principalii suspecti in cazul jafului din Pasul Gutai, din 15 septembrie 2009, au fost trimisi in judecata in iulie 2010, de Parchetul instantei supreme, sub acuzatiile de lipsire de libertate in mod ilegal, talharie, nerespectarea regimului armelor si munitiilor si uzurpare de calitati oficiale.

Potrivit procurorilor, cei doi barbati au folosit la jaf patru masini furate. Astfel, impreuna cu alte persoane, cei doi au urmarit si oprit in trafic, la coborarea Pasului Gutai, spre localitatea Mara, in locul numit "Valea Alba", unde nu exista retea pentru telefonie mobila, o autospeciala care transporta valori in lei si valuta si in care erau trei persoane.

Autorii jafului purtau cagule si erau imbracati in uniforme tip combinezon negru, specifice trupelor speciale de interventie ale politiei, purtand inscriptia "Politia" si aveau arme automate tip Kalasnikov sau AKM 47, se arata intr-un comunicat al Parchetului instantei supreme.

Cei doi, impreuna cu celelalte persoane mascate, declinandu-si calitatea nereala de politisti si simuland efectuarea unui control, i-au dezarmat pe doi dintre ocupantii autoutilitarei firmei de transport valori si i-au deposedat de doua pistoale si munitia aferenta. Apoi, prin violenta, i-au obligat pe cei trei angajati sa le predea autospeciala, pe care au condus-o pe un drum forestier spre "Valea Alba".

Ulterior, atacatorii au furat patru saci in care se aflau 2.630.000 de lei si 2.000 de euro din compartimentul tezaur al masinii blindate.

Ursut si Loddo au fost retinuti in 26 ianuarie 2010, iar ulterior Tribunalul Maramures a decis arestarea preventiva a acestora.

O parte din banii aflati in masina de transport valori atacata erau destinati aprovizionarii a peste 40 de subunitati postale din judetul Maramures.

VIDEO! Bataie pe apa sfintita, in Dambovita... Amenintare cu bomba in trafic pe DN1...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x