Antena Căutare

UPDATE! Adrian Nastase, condamnat la 3 ani de inchisoare cu suspendare in dosarul Zambaccian

Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis vineri condamnarea lui Adrian Nastase la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru santaj, in dosarul "Zambaccian".

UPDATE! 16:09 Nastase este insa achitat pentru infractiunea de luare de mita.

Si sotia fostului premier, Dana Nastase, a fost condamnata in dosarul cunoscut sub numele de "Zambaccian" la trei ani de inchisoare, tot cu suspendarea executarii pedepsei, pentru "participatie improprie la folosirea de documente false la autoritatea vamala". Sotia fostului premier a fost la randul ei achitata pentru complicitate la luare de mita si santaj.


Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie vor da, astazi, sentinta in dosarul de corputie "Zambaccian", in care care fostul premier Adrian Nastase este acuzat de luare de mita si santaj. La ultimul termen, pe 20 martie, procurorul de sedinta al DNA a cerut pedeapsa cu inchisoarea pentru Adrian Nastase si ceilalti inculpati.

Completul de magistrati este format din judecatorii Ana Hermina Iancu, Alixandri Vasile si Sandel Lucian Macavei.


La fel ca si celelate doua dosare, cazul Zambaccian se afla in prima instanta. Solutia magistratilor poate fi atacata cu recurs. La ultimul termen din dosar, Adrian Nastase a declarat in fata magistratilor ca este nevinovat si dosarul este unul politic, comandat de Traian Basescu.

Dosarul in care fostul premier Adrian Nastase este acuzat ca a primit diverse obiecte si contravaloarea unor lucrari de constructie in schimbul numirii si mentinerii in functia de directoare a Inspectoratului de Stat in Constructii a Irinei Jianu a ajuns in instanta in 2006, dar s-a intors la procurori un an si jumatate mai tarziu, din cauza unei decizii a Curtii Constitutionale.

DNA a refacut urmarirea penala si l-a retrimis pe Nastatse in judecata in mai 2010.

 In 7 februarie 2006, procurorii DNA au confirmat inceperea urmaririi penale impotriva lui Adrian Nastase si a altor cinci persoane "pentru fapte de coruptie".

Pana acum, Adrian Nastase a fost achitat in dosarul Matusa Tamara si condamnat la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul Trofeul Calitatii.

foto:INtact Images

OTV a intrat in faliment... Zeci de hectare de vegetatie s-au facut scrum in judetul Caras-Severin...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x