Antena Căutare

UPDATE! Prejudiciu de 20 mil. €: Mascatii, pe urmele evazionistilor

Procurorii DIICOT, impreuna cu fortele speciale, au operat, duminica dimineata, in Strehaia, Hunedoara, Timisoara, Arges si Cluj, 30 de perchezitii domiciliare in vederea destructurarii unui grup infractional organizat, specializat in savarsirea infractiunilor de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, evaziune fiscala si spalare de bani. Prejudiciul total cauzat prin activitatea infractionala este estimat pana in acest moment la 20.000.000 de euro.

UPDATE 19.00: DIICOT a emis ordonanate de retinere pe numele a noua persoane din Strehaia, pentru formare de grup infractional organizat, spalare de bani, fals, uz fals, evaziune fiscala si incasari ilegale de TVA. Intre cele noua persoane se afla administratori ai unor firme de tip "fantoma", soferi, precum si contabila unei societati.

UPDATE 14.00: Zece persoane, intre care un fost comisar de la Garda Financiara, fostul si actualul finantator al echipei de fotbal FC Hunedoara, au fost ridicate, duminica, in urma descinderilor. Conform unor surse judiciare, procurorii i-au ridicat pe Nicolae Hudema (Deva), Ioan Gabriel Tomuta, Constantin Sirbu Daniel, Andrei Candac, Vasile Chiru, Cornelius Silvan Toma, Petrica Toma, Marius Barticel, Bogdan Stefan Ghide si Gheorghe Uscatu.

UPDATE 12.30: Un numar de 25 de persoane din Strehaia, judetul Mehedinti, au fost duse la audieri, duminica, in urma perchezitiilor care au vizat destructurarea unui grup infractional organizat specializat in evaziune fiscala si spalare de bani. De asemenea, in urma perchezitiilor au fost ridicate mai multe arme, doua masini de lux si un seif.

Conform procurorilor, liderii gruparii ar fi identificat 50 de societati comerciale care aveau cifre semnificative de afaceri si, in intelegere cu administratorii acestora, in schimbul unui comision de 10%, au emis facturi fiscale pentru operatiuni comerciale fictive, de livrare de marfuri sau prestare servicii, in scopul diminuarii taxelor si impozitelor aferente bugetului de stat, se arata in comunicatul DIICOT.

„Membrii gruparii au infiintat in acest scop cinci societati comerciale, tip fantoma, cu sediul in localitatea Strehaia, aceasta acumuland debite substantiale catre bugetul de stat, constand in TVA si impozit pe profit, datorat urmare a activitatii infractionale", conform sursei citate.

Sumele de bani erau achitate in conturile societatilor comerciale controlate de catre cei doi, deschise la diverse unitati bancare, de unde erau ridicate imediat in numerar si impartite intre membrii gruparii.

„Cu titlul de exemplu, numai pentru cinci dintre societatile comerciale atrase de catre invinuiti s-au facturat marfuri si servicii in valoare totala de 26.400.000 de lei (6 milioane de euro), suma ridicata in numerar de catre invinuitii Mihai Ion si Mihai Fanel Daniel, cu consecinta prejudicierii bugetului de stat cu suma de 2.400.000 de euro", potrivit unui comunicat DIICOT.

5 zile fara curent electric! Vezi zonele afectate!... Pericol de gheata: Celula de criza, pentru deblocarea Dunarii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x