Antena Căutare

Vaca românească este pe cale de dispariţie. Ce se întâmplă cu bovinele

Bălţata românească este pe cale de dispariţie. Fermierii nu mai sunt interesaţi de rasa autohtonă şi preferă animalele din import, care dau mai mult lapte. Nici în gospodările de la ţară nu se mai cresc vaci, pentru că e prea mult de muncă.

Bălţata românească este pe cale de dispariţie. Fermierii nu mai sunt interesaţi de rasa autohtonă şi preferă animalele din import, care dau mai mult lapte. Nici în gospodările de la ţară nu se mai cresc vaci, pentru că e prea mult de muncă. Aşa se face că România are acum de trei ori mai puţine bovine decât imediat după Revoluţie.

Tot mai muţi fermieri romani au căutat un profit garantat şi rapid, aşa că au investiti în vaci "Holstein", în defavoarea raselor româneşti. Este doar una din explicaţii pentru scăderea efectivelor de bovine de la un an la altul. România mai are, în acest moment, aproape două milioane de vaci, de trei ori mai puţine decât în anii '90.

Alţi fermieri şi-au redus efectivele din cauza preţului mic al laptelui. Munca e grea, iar deseori banii nu vin la timp de la procesatori.

Potrivit Institutului Naţional de Statistică, importăm anual lapte şi smântână în valoare de 86 de milioane de euro şi brânză şi caş de 250 de milioane de euro.

Mecanicii de locomotivă de la CFR, în pat cu gândacii. Cum arată spaţiile de odihnă din depouri... Tineri orășeni s-au transformat în fermieri pentru a ajuta comunitatea. Au pus bazele unei afaceri cu produse locale din...
Beneficiile consumului de aloe vera. Ce spun specialiștii
Specialiști spun care sunt beneficiile consumului de aloe vera asupra sănătății tale. Planta...
Horoscopul zilei de 21 martie 2023. Berbecii au nevoie de eliberare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 21 martie 2023 spune că Berbecii trebuie să fie atenți la ce le spune...
Parteneri
Ciorbă de post cu ciuperci și cartofi, gustoasă și hrănitoare
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x