Căutare Live

Val de scumpiri pentru bucureșteni în 2022. Prețul la încălzire crește cu 70%, taxa pentru parcarea de reședință de peste 7 ori

În anul 2022 bucureștenii vor fi loviți de un val de scumpiri. Taxele vor crește inimaginabil de mult mult, iar un exemplu concludent este taxa pentru parcarea de reședință care va crește de la 84 lei pe an până la 600 lei pentru cetățenii care locuiesc în centru.

În anul 2022 bucureștenii vor fi loviți de un val de scumpiri. Taxele vor crește inimaginabil de mult mult, iar un exemplu concludent este taxa pentru parcarea de reședință care va crește de la 84 lei pe an până la 600 lei pentru cetățenii care locuiesc în centru.

shutterstock

Pentru cei care locuiesc la periferie, taxa pentru parcarea de reședință crește de la 37 de lei pe an, la 300 de lei. Asta însemnând o creștere de peste 7 ori, potrivit informațiilor oferite de Hotnews.ro.

Afectați vor fi doar cei care au locurile de parcare atribuite de primărie locatarilor dintr-o anumită zonă, care au depus cereri către DSP (Direcția Servicii Publice) și nu persoanele care au cupărat locul de parcare.

Ce scumpiri mai sunt anunțate pentru locuitorii orașului București

De asemenea, scumpirile le vor resimți și cei racordați la sistemul centralizat de încălzire, care ar putea plăti cu aproximativ 70% în plus pentru gigacalorie. Asta ar însemna că factura s-ar putea dubla.

Mai mult, afectați de alte taxe vor fi locuitorii Sectorului 2 din București, care au obligația să încheie un contract individual cu operatorul de salubrizare, în caz contrar riscă să plătească o taxă de 21,27 lei pe lună, însemnând dublu față de suma pe care au plătit-o anu acesta.

Pentru ridicarea unei pubele de 120 l de deșeuri reziduale, în care nu se află deșeuri reciclabile, vor plăti 8,24 lei, iar pentru una de 240 l - 16,47 lei, pentru deșeurile reciclabile, cetățenii vor plăti 0,99 lei pe tonă, fără TVA, prețul fiind subvenționat de Primărie. Dacă nu colectează selectiv, tariful este 10,21 lei pe pubela de 120 l și 20,43 pentru pubela de 240 l. Cetățenii pot încheia contracte cu Supercom până la finalul anului. notează Hotnews.ro.

Citește și: Se scumpește carnea de porc, de Crăciun. Ce preț va avea un kilogram

Bucureștenii plătesc mai mult pentru transportul în comun încă de la 1 august 2021. O călătorie cu autobuzul sau tramvaiul acrescut de la 1,3 lei la 3 lei şi cel al unei călătorii cu metroul, combinată cu transportul de suprafață va fi de 5 lei.

Modificările apar odată cu introducerea biletelor şi abonamentelor unice valabile atât la metrou cât şi pentru transportul la suprafaţă, potrivit Digi24.

  • Călătorie cu metroul sau transportul în comun terestru: preț 3 lei, iar un bilet comun STB/ Metrorex 5 lei;
  • O călătorie cu metroul și 90 de minute în transportul în comun terestru: 5 lei;
  • Abonament de 24 de ore va costa 8 lei, iar abonamentul comun STB / Metrorex pentru 24 de ore va fi 14 lei;
  • Noutatea la abonamentele de 24 și 72 de ore este că acestea vor fi chiar 24 de ore de la momentul emiterii. Se elimină noțiunea de abonament „de zi” care, cumpărat la ora 18:00, de pildă, era valabil doar 6 ore din acea „zi”;
  • Ambele societăți introduc și opțiuni favorabile pentru companiile care doresc să își susțină angajații să folosească transportul în comun;
  • Vor exista abonamente de o lună, 6 luni și 12 luni. Prețurile lor vor fi de 80 de lei separat pentru fiecare dintre rețele (140 de lei în comun STB / Metrorex), 400 de lei (700 de lei în comun STB / Metrorex), respectiv 700 de lei (1200 de lei în comun STB / Metrorex), potrivit Observator.
  • Ambele companii oferă posibilitatea de recuperare a abonamentelor;

Citește și: Oamenii vor scoate din buzunare mai mulți bani pentru gaze. Cu cât se vor scumpi facturile

Legea certificatului verde la muncă, modificată sub alt nume. Ce presupune certificatul STOP Covid-19... (P) 77% dintre companii își recompensează angajații la final de an...
Parteneri
Creșterea în greutate la menopauză: soluții ca să previi îngrășarea
Creșterea în greutate la menopauză este de cele mai multe ori inevitabilă, însă acest lucru nu înseamnă că ea nu poate fi ținută sub control. Este nevoie de multă voință, dar și disciplină pentru a-ți păstra silueta și pentru a te simți la fel de bine în corpul tău.
Catine.ro
Ultimele știri