Veninul devine medicament. Cum va fi tratat diabetul cu substanțele prezente în corpul animalelor

Cum va fi tratat diabetul cu substanțele prezente în corpul animalelor.

Cum va fi tratat diabetul cu substanțele prezente în corpul animalelor

În urma studiilor realizate în ultimii ani, s-a descoperit că veninul animalelor poate revoluționa lumea medicală și poate salva vieți.

Un astfel de exemplu este veninul unei șopârle care trăiește în Statele Unite și care provoacă dureri agonizante victimei, însă poate totodată să salveze vieți. În urmă cu peste 30 de ani, oamenii de știință au descoperit că substanța contribuie cu succes la tratarea diabetului de tip 2, după cum notează Muzeul de Istorie Naturală din Londra care a inaugurat la 10 noiembrie expoziția ''Veninul: Ucigaș și medicament''.

''Veninul este aproape întotdeauna un cocteil de zeci până la sute și uneori mii de compuși'', a explicat doctor Ronald Jenner, expert în evoluția veninului în cadrul expoziției.

Conform cifrelor Organizației Mondiale a Sănătății, în 2014 la nivel mondial trăiau aproximativ 422 de milioane de adulți cu diabet, notează Agerpres.

Descoperirea hormonului exendina-4 în saliva monstrului Gila a condus la dezvoltarea unei noi substanțe medicamentoase numite exenatidă, care are capacitatea de a îi ajuta pe cei care sunt diagnosticați cu diabet de tip 2.

Ultimele știri