Vești bune pentru români. Gazele se ieftinesc cu 20 la sută. Iată de când!

Vara anului 2020 aduce vești bune pentru români, întrucât prețul gazelor ar pute să scadă cu 18 la sută, spre deosebire de vara precedentă, arată un studiu al Asociației Energia Inteligentă. 

Vești bune pentru români. Gazele se ieftinesc cu 20 la sută. Iată de când!

Această scădere ar fi determinată de excedentul de gaze din regiune, dar și de alegerile ce vor avea loc în România.

”Anul 2020 este un an complicat pe piaţa românească de gaze naturale. Perioada vine după bulversarea adusă de OUG 114 şi de normele sale de aplicare şi după obligaţiile pe care România şi le-a asumat în raport cu instituţiile europene.

Alţi factori care vor influenţa piaţa în acest an sunt legaţi de cantităţile importante de gaze rămase în depozite, de excedentul de gaze din regiune, de reaşezările geopolitice din regiune din perspectiva gazelor naturale, dar şi de alegerile care vor exista în România.

Cel mai probabil vom vedea în piaţă comportamente noi, unele chiar surprinzătoare”, a declarat Dumitru Chisăliţă, preşedintele Asociaţiei Energia Inteligentă şi expert în domeniul gazelor naturale, citat de Agerpres.

De asemenea, reducerea prețului gazelor în vara anului 2020 se va vedea și în sezonul de iarnă, când prețul va scădea cu 2 la sută față de prețurile din iarna 2019/2020 (în condiţiile unei ierni normale).

Aceste scăderi de preţuri se datorează faptului că în vara lui 2020 ne vom confrunta cu un excedent de gaze pe piaţa din România, generat de cantităţile mari care vor rămâne în depozite iarna aceasta, dar şi de cantităţile mai mici de gaze care vor fi ”dirijate” de către ANRE, ca urmare a modificării cantităţii de gaze pentru populaţie, cu preţ plafonat.

Parteneri
Fusilli cu somon și mazăre. Rețetă simplă de paste
Descoperă o rețetă simplă, dar gustoasă, de paste pe care o poți prepara pentru un prânz în familie sau pentru o cină ușoară. Rețeta de fusilli cu somon și mazăre va fi cu siguranță pe placul tuturor.
Catine.ro
Ultimele știri