Antena Căutare

Vicepresedintele CJ Caras-Severin, la un pas de a fi linsat cu furci si topoare

Stare de asediu luni, in localitatea Bucova, din judetul Caras-Severin. Furci, topoare, garzi de corp, jandarmi, tarani nemultumiti si vicepresedintele Consiliului Judetean Caras-Severin, Ionesie Ghiorghioni – toate intr-un scandal legat de modul in care sunt administrate terenurile agricole din localitate, pasuni si paduri. Mai bine de patru ore, Bucova s-a transformat intr-o scena din "Rascoala” lui Liviu Rebreanu, la Adunarea Generala a Composesoratului din localitate. De o parte s-a aflat echipa de paza adusa de fostul presedinte Ionesie Ghiorghioni, iar de cealalta parte, localnicii nemultumiti.

Incidentul a fost tinut departe de ochii presei. Jurnalul National va prezinta in exclusivitate fotografii facute de martori oculari la scandalul din Bucova. Asta dupa ce agentii de paza ai lui Ghiorghioni i-au amenintat pe sateni cu bataia daca se va afla de rascoala lor si despre matrapazlacurile demnitarului carasean.

Localnicii au venit inarmati cu furci, bate si topoare. intre beligeranti si-au facut aparitia politistii din Otelu Rosu, care au gestionat foarte bine situatia. Pana la urma, lucrurile au iesit asa cum si-au dorit satenii. La propunerea lui Romeo Raduta (lider informal al rasculatilor) s-a hotarat ca, pana la noile alegeri, composesoratul sa fie condus de Consiliul de Administratie inlaturat in anul 2006.

Doar conducerea acestuia, asigurata de Ionesie Ghiorghioni, a ramas aceeasi. "In Adunarea generala de astazi s-a decis ca, in momentul in care se finalizeaza expertiza judiciara a politiei si Parchetului, vinovatii pentru prejudiciile aduse composesoratului sa plateasca si sa nu mai faca parte din Consiliul de administratie. Ionesie Ghiorghioni s-a intabulat pe persoana fizica, ceea ce este interzis prin statutul de functionare al composesoratului, iar Bogdan Danila, fostul vicepresedinte, a recunoscut ca a prejudiciat asociatia cu 150.000 de lei, fiind de acord sa achite paguba. La fel si secretarul comunei Bautar, Ionel Maran, care a facut parte din comisia de retrocedare si a luat zece parcele pe care le-a trecut in dreptul sau. Maran m-a amenintat in fata Adunarii generale ca ma impusca, iar oamenii furiosi l-au scos din sala", ne-a marturisit Romeo Raduta, care este si nepotul vicepresedintelui Consiliului Judetean, Ionesie Ghiorghioni.

Pana la urma, spune acelasi Raduta, firma de paza s-a retras din obiectiv, iar lucrurile s-au linistit. Noile alegeri vor avea loc in momentul in care va fi finalizata expertiza judiciara.

Tot articolul, in Jurnalul National

BNR vrea sa modernizeze centrul vechi al Bucurestiului... VIDEO! In Iasi se cumpara case cu buletinul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x