Antena Căutare

VIDEO! Inundatii: Stare de alerta, in mai multe comune din Vrancea

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU) Vrancea a aprobat instituirea starii de alerta pentru comunele Valea Sarii, Naruja, Paltin, Spulber si Nereju, de pe Valea Zabalei, dar si in comuna Poiana Cristei, din cauza debitelor mari ale apelor.

Comunele de pe Valea Zabalei risca sa fie izolate de restul lumii ca urmare a debitelor care au depasit cota de inundatii, in timp ce la Poiana Cristei doua sate - Taratu si Mahriu - sunt izolate, dupa ce un drum comunal a fost distrus.

Prin instaurarea starii de alerta se va putea solicita sprijinul operativ al Apelor Romane, care sa intervina, in regim de urgenta, pentru regularizarea raului Zabala.

De asemenea, un numar de 13 localitati din judetul Buzau au fost afectate de ploile abundente inregistrate in ultimele doua zile, zeci de gospodarii fiind inundate, in timp ce mai multe drumuri, poduri si podete au fost distruse sau avariate, in unele zone fiind reactivate alunecari de teren.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Buzau, Marius Sirbescu, localitatile in care s-au produs inundatii sunt Rimnicu Sarat, Vintila Voda, Minzalesti, Lopatari, Murgesti, Margatitesti, Beceni, Berca, Topliceni, Cernatesti, Canesti, Chilii si Podgoria.

Codul galben si cel portocaliu de inundatii, prelungite

Hidrologii au prelungit pana joi dimineata avertizarea Cod portocaliu de inundatii pe raul Negru si pe cursul superior si mijlociu al Oltului, sectorul Tomesti-Hoghiz, din judetele Covasna, Harghita si Brasov.

Iar Codul galben de inundatii a fost prelungit pana joi, la ora 10.00, pe raurile din bazinele hidrografice Trotus (judetele Harghita si Bacau), Putna, Ramnicu Sarat (Vrancea), Buzau (judetele Covasna, Buzau si Braila) si Barlad (judetele Vaslui, Galati si Vrancea), precum si pe afluentii Oltului superior si mijlociu (in judetele Harghita, Covasna si Brasov).

Foto: Intactimages

Paznic al Consulatului German de la Sibiu, gasit mort... BAC-ul olimpicilor: 34,2% promovabilitate, inainte de contestatii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x