Antena Căutare

VIDEO! Inundatii: Stare de alerta, in mai multe comune din Vrancea

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU) Vrancea a aprobat instituirea starii de alerta pentru comunele Valea Sarii, Naruja, Paltin, Spulber si Nereju, de pe Valea Zabalei, dar si in comuna Poiana Cristei, din cauza debitelor mari ale apelor.

Comunele de pe Valea Zabalei risca sa fie izolate de restul lumii ca urmare a debitelor care au depasit cota de inundatii, in timp ce la Poiana Cristei doua sate - Taratu si Mahriu - sunt izolate, dupa ce un drum comunal a fost distrus.

Prin instaurarea starii de alerta se va putea solicita sprijinul operativ al Apelor Romane, care sa intervina, in regim de urgenta, pentru regularizarea raului Zabala.

De asemenea, un numar de 13 localitati din judetul Buzau au fost afectate de ploile abundente inregistrate in ultimele doua zile, zeci de gospodarii fiind inundate, in timp ce mai multe drumuri, poduri si podete au fost distruse sau avariate, in unele zone fiind reactivate alunecari de teren.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Buzau, Marius Sirbescu, localitatile in care s-au produs inundatii sunt Rimnicu Sarat, Vintila Voda, Minzalesti, Lopatari, Murgesti, Margatitesti, Beceni, Berca, Topliceni, Cernatesti, Canesti, Chilii si Podgoria.

Codul galben si cel portocaliu de inundatii, prelungite

Hidrologii au prelungit pana joi dimineata avertizarea Cod portocaliu de inundatii pe raul Negru si pe cursul superior si mijlociu al Oltului, sectorul Tomesti-Hoghiz, din judetele Covasna, Harghita si Brasov.

Iar Codul galben de inundatii a fost prelungit pana joi, la ora 10.00, pe raurile din bazinele hidrografice Trotus (judetele Harghita si Bacau), Putna, Ramnicu Sarat (Vrancea), Buzau (judetele Covasna, Buzau si Braila) si Barlad (judetele Vaslui, Galati si Vrancea), precum si pe afluentii Oltului superior si mijlociu (in judetele Harghita, Covasna si Brasov).

Foto: Intactimages

Paznic al Consulatului German de la Sibiu, gasit mort... BAC-ul olimpicilor: 34,2% promovabilitate, inainte de contestatii...
Când este vacanța de Paște în 2023. Iată cum poți să-ți planifici programul de sărbători
Sărbătorile se apropie și mulți se întreabă deja când este vacanța de Paște în anul...
Horoscopul zilei de 1 aprilie 2023. Gemenii prind curaj să spună tot ce simt. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 1 aprilie 2023 spune că Gemenii nu au deloc nevoie de încurajare pentru a...
Parteneri
Zodii care nu știu să lupte pentru iubirea lor. Află ce spun specialiștii
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x