Antena Căutare

VIDEO! UPDATE: Trei tramvaie s-au ciocnit in Capitala: zeci de raniti

Trei tramvaie s-au ciocnit joi dimineata in Capitala, in Pasajul Lujerului, incidentul soldandu-se cu zeci de raniti, dintre care cateva persoane sunt in stare grava. Doua dintre vehicule au deraiat pe sensul de mers spre Piata Presei Libere, a declarat Brandusa Raicean, purtatorul de cuvant al RATB.

UPDATE 17.45: Cele patru spitale bucurestene unde au fost transportate victimele accidentului din Pasajul Lujerului au inregistrat 86 de prezentari la Unitatile de Primiri Urgente (UPU), sapte persoane ramanand internate, conform reprezentantilor unitatilor sanitare.

UPDATE 14:10: Circulatia prin Pasajul Lujerului s-a reluat, dar doar pe un singur sens.

UPDATE 14:00: 6 dintre persoanele ranite in accidentul de la Pasajul Lujerului au ramas internate si urmeaza sa sufere interventii chirurgicale. 2 pacienti se afla sub supravegherea medicilor la Spitalul Floreasca, in timp ce alti 4 sunt la Spitalul Universitar.

UPDATE 13:20: Numarul ranitilor a ajuns la 72, dupa ce mai multe persoane s-au prezentat la spitalele din Capitala din proprie initiativa, pentru a solicita ingrijiri de specialitate.



UPDATE 13:10: "Tramvaiele au stat la semafor si au intrat in pasaj la distante mici", este prima declaratie data de reprezentantii RATB anchetatorilor. In acest moment, cercetarea la fata locului este in curs. Ancheta este condusa de Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Sector 6. Se vor face mai multe expertize care vor stabili daca a fost vorba de o defectiune tehnica sau de o eroare umana.

Si inspectorii de munca fac cercetari. Accidentul din Pasajul Lujerului este considerat accident colectiv de munca, deoarece vatmanii erau in timpul programului si majoritatea pasagerilor mergeau la locul de munca.



UPDATE 13:00: Circulatia prin pasajul Lujerului este blocata si la aceasta ora pe sensul care duce din Militari spre cartierul Crangasi. Tramvaiele au fost si ele oprite.



UPDATE 10:22
Pe traseul tramvaiului 41 nu se circula de mai bine de 3 ore, o coada de 1 km fiind formata pe linia mijlocului de transport. Politia recomanda soferilor rutele ocolitoare - bulverdul Drumul Taberei sau bulevardul Iuliu Maniu.

VIDEO! Florian Calin, martor la accidentului din Pasajul Lujerului: "Tot timpul se circula cu viteza in pasaj"



UPDATE 10:01 "37 de pacienti au fost transportati de SMURD la 3 spitale, la Universitar, Floreasca si Elias. Alte 15 persoane au ajuns la Urgenta, unde au solicitat ingrijiri de specialitate, prin mijloace proprii. In acest moment, la Spitalul Floreasca sunt sub supraveghere medicala 27 de oameni, dintre care 3 au fost internati: 2 au suferit traumatisme cranio-cerebrale serioase, iar cel de-al treilea are o fractura de gamba. Personalul medical estimeaza, dupa primele investigatii, ca inca 6 persoane vor avea nevoie de internare. Starea ranitilor este stabila, iar viata nu le este pusa in pericol", a declarat un reprezentant al Spitalului Floreasca.

UPDATE 09:44 Doar 3 tramvaie, si nu 4, ar fi fost implicate in ambuteiaj, conform ultimelor informatii oficiale. "Primul tramvai implicat in accident a ramas defect pe linie, cel de-al doilea a oprit, insa al treilea vagon n-a mai reusit sa opreasca la timp si a lovit cele doua tramvaie din fata oprite pe linie. In urma impactului, doua dintre tramvaie au deraiat, respectiv cel de-al doilea si al treilea", anunta un comunicat RATB, postat pe site-ul institutiei.




Vezi mai jos mai multe IMAGINI de la locul accidentului!

UPDATE 09:36
Vatmanii au fost verificati cu etilotestul si a rezultat ca nu au consumat bauturi alcoolice, a declarat Daniel Pistea, seful serviciului accidente Rutiere din Politia Capitalei, conform HotNews.ro. Conducerea RATB a dispus deja efectuarea unei anchete interne.

Declaratia socanta a unui vatman de la RATB: "Suntem obligati de sefi sa iesim pe traseu cu aceste harburi sub amenintarea ca vom fi dati afara. Nu riscam numai viata calatorilor, ci si pe a noastra. Aceste tramvaie trebuiau casate de cel putin 10 ani!", conform Antena3.ro.

UPDATE 08:53 14 echipaje ISU ingrijesc la aceasta ora ranitii din tramvaiele ciocnite. 15 persoane au ajuns la spital, printre care si un copil care a fost redirectionat la Floreasca. "Pentru preluarea calatorilor de pe traseul liniei 41, Regia a infiintat o linie naveta de autobuze care circula intre Ghencea si Piata Presei Libere", informeaza RATB. Si traficul de suprafata este paralizat in zona, dupa ce circulatia in pasaj a fost complet blocata.

Accidentul s-a produs dupa ce un prim tramvai s-a defectat in pasaj, iar un altul care circula in spate nu a putut frana la timp, ulterior fiind implicate alte doua mijloace de transport care circulau in spate. Mai multe persoane au fost ranite, suferind lovituri la cap. Printre raniti se numara atat pasageri, cat si angajati ai RATB.

Vezi aici LIVE desfasurarea evenimentelor!

Circa 30-40 de persoane au fost ranite, intre care si doi vatmani. Cinci dintre cei implicati sunt in stare grava.

Mai multe ambulante SMURD si echipaje de politie s-au deplasat la locul accidentului.

Traficul rutier a fost blocat in Pasajul Lujerului, in urma accidentului, circulatia fiind oprita pe sensul de mers dinspre Plaza Mall si Piata Presei.

Daca sunteti martori ai acestui eveniment sau aveti mai multe detalii sau fotografii puteti trimite toate informatiile pe adresa observator.a1.ro/fiiobservator



Foto: Antena3.ro

Un vagon de metrou a luat foc: Garnitura a inceput sa scoata fum la statia Unirii... VIDEO! Demolari pe plaja din Mamaia: 13 structuri ridicate ilegal pe litoral...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x