Antena Căutare

Vijelie in Bucuresti: Un mort, trei raniti si curse aeriene deviate

Un mort, trei raniti, curse aeriene redirectionate, ambuteiaje in trafic si zeci de copaci doborati de vant - acesta este bilantul unei furtuni care s-a abatut duminica seara peste Capitala.

In parcul Herastrau, un copil a fost ranit de un copac prabusit de vant. Baiatul a fost preluat de un echipaj SMURD si transportat la spital. In zona Dorobanti, o persoana a fost ranita de un geam spart de furtuna.

Potrivit managerului Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov, Alis Grasu, un barbat din sectorul 4 al Capitalei a fost lovit de o creanga de copac, iar un alt barbat a fost electrocutat in timp ce se afla pe acoperisul unei locuinte in momentul furtunii.

Persoana care a fost electrocutata, in timp ce se afla pe acoperisul unui imobil din Calea 13 Septembrie din Bucuresti, unde a fost surprinsa de furtuna, a decedat.

Actorii Teatrului "Constantin Tanase" si-au intrerupt reprezentatia din Parcul Herastrau, dupa ce furtuna a rupt acoperisul scenei.

Trafic rutier blocat si probleme la reteaua de canalizare

De asemenea, mai multe intersectii au fost blocate din cauza ploii, traficul rutier s-a desfasurat cu dificultate in toata Capitala, iar zeci de copaci au cazut doborati de vant.

Pentru fluidizarea traficului rutier, mai multi agenti de la Politia Rutiera s-au deplasat in zonele cu probleme - Iuliu Maniu, Alexandru Obregia, Barbu Vacarescu.

"Le recomandam conducatorilor auto sa reduca viteza, sa sporeasca atentia la volan, iar pietonii sa fie si ei mai atenti, in special daca circula prin zone in care sunt copaci", a declarat, la Antena 3, Adrian Codau, de la Politia Rutiera.

In ceea ce priveste traficul, au fost probleme si pe linia tramvaiului 5, in zona Barbu Vacarescu, potrivit reprezentantilor RATB.

Si la retelele de apa s-au inregistrat probleme.

"Am primit aproximativ 30 de apeluri telefonice de la oameni care solicitau rezolvari ale problemelor legate de reteaua de canalizare. Nu sunt strazi pline cu apa, insa mai sunt unele acumulari", a precizat, la Antena 3, Chiru Epsica, purtator de cuvant la Apa Nova. Caderile de apa au ajuns la 53 de litri pe metru patrat in zona Militari.

Vijelia din Capitala a creat probleme si curselor aeriene

"Au fost conditii meteo deosebite la Aeroportul Otopeni si Baneasa, patru curse au fost redirectionate catre Constanta. Printre ele se numara cea de laTimisoara, Paris, Istabul. Cel care a creat probleme a fost vantul, insa este vorba de un cumul de factori care nu au permis decolarea in deplina siguranta", a declarat, la Antena 3, Valentin Iordache, purtatorul de cuvant de la aeroportul Otopeni.

Alte judete care au primit avertizari de vijelii

O alta avertizare de vijelii a fost emisa, duminica seara, de meteorologi. Ea vizeaza centrul si estul judetelor Calarasi si Ialomita (inclusiv municipiile Slobozia si Fetesti) si sudul judetelor Buzau si Braila. Avertizarea este valabila intre orele 21.00 si 22.30. Se vor semnala vijelie, frecvente descarcari electrice, grindina de dimensiuni mici si medii, averse cu caracter torential.

De avertizarile meteorologilor nu au scapat nici celelalte judete ale tarii. O avertizate de vijelie a fost emisa si in estul judetului Giurgiu, judetul Ilfov (inclusiv municipiul Bucuresti), sudul judetelor Dambovita si Prahova, vestul judetelor Calarasi si Ialomita. Ploi torentiale si grindina sunt asteptate intre orele 19.40 si 20.00.

De asemenea, o avertizare de cod portocaliu de vreme rea a fost emisa si pentru judetul Brasov. Avertizarea este valabila in intervalul orar 18.40-20.00, pentru sud-estul Brasovului, in zona delimitata de localitatile Zarnesti-Rasnov, Cristian-Sacele, Prejmer-Sanpetru, Harman-Budila Tarlungeni-Teliu, Vama Buzaului-Maierus-Feldioara.

In intervalul metionat, se vor semnala descarcari electrice, averse de ploaie ce pot depasi izolat 30 l/mp, grindina de dimensiuni mici si medii, intensificari ale vantului.

O alta avertizare de vreme rea a fost data si pentru municipiul Giurgiu si imprejurimi, valabila de la 18.50 pana la 20.30. In acest interval, sunt asteptate intensificari ale vantului ce pot lua aspect de vijelie, frecvente descarcari electrice, grindina de mici dimensiuni si averse ce pot avea caracter torential.

Meteorologii au emis, duminica, si o avertizare de vreme rea pentru judetul Teleorman si municipiul Brasov, valabila intre orele 17.00 si 18.30.

Avertizarea vizeaza zona judetului Teleorman, inclusiv municipiul Alexandria si orasele Rosiorii de Vede si Videle, dar si municipiul Brasov si imprejurimile.

In intervalul mentionat se vor semnala frecvente descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului, averse cu caracter torential si grindina de dimensiuni mici si medii.

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages

UPDATE! Descinderi ale Politiei Capitalei in stranduri... Vilele, tintele hotilor in perioada concediilor: 5 sfaturi care te feresc de infractori...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x