Antena Căutare

Semnele care arată că infecția cu noul coronavirus va fi severă! Dr. Virgil Musta: "Am avut pacienți care s-au externat și au revenit la terapie intensivă"

Virgil Musta, şeful Clinicii de Boli Infecţioase 2 din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Dr. Victor Babeş" Timişoara, a menţionat că că potrivit noilor reglementări legale, orice persoană depistată ca fiind infectată cu noul coronavirus are obligaţia să se interneze minim 24 de ore.

Semnele care arată că infecția cu noul coronavirus va fi severă! Dr. Virgil Musta: "Am avut pacienți care s-au externat și au revenit la terapie intensivă"
Semnele care arată că infecția cu noul coronavirus va fi severă! Dr. Virgil Musta: "Am avut pacienți care s-au externat și au revenit la terapie intensivă"

Perioadă în care i se fac o serie de analize care arată intensitatea sindromului inflamator şi a tulburărilor de coagulare, acestea fiind principalele mecanisme patogenice ce intervin în COVID-19.



Acesta a explicat că acestor pacienţi, în spital, li se administrează imediat tratamente personalizate împotriva bolii, fără de care maladia poate evolua rapid spre forme severe.


Reguli noi! Studenții și elevii ar putea avea camere individuale în camine, iar la cantină vor putea sta fără mască. Care sunt obligațiile din cămine, cantine și mijloacele de transport

În cazul în care analizele sunt în parametrii normali, la solicitare, pacienţii pot merge acasă, în autoizolare, dar Bolnavilor ale căror analize sunt modificate, arătând prezenţa celor două sindroame, li se recomandă să rămână internaţi în spital pentru a începe un tratament specific.

O zi de spitalizare a pacienţilor care sunt testaţi pozitiv cu COVID-19 le poate salva viaţa, susţine medicul timişorean specialist în boli infecţioase Virgil Musta.


Conform lui dr. Musta, în cazul celei de-a doua categorii de pacienţi, există pericolul ca, în doar câteva ore, boala să evolueze către o formă severă.

FOTO | A apărut o nouă declarație pe propria răspundere, valabilă din toamnă! Cine este obligat să o completeze


"Am avut pacienţi care se simţeau bine, nu aveau simptome de COVID-19 sau erau uşor simptomatici şi au ales să plece acasă. După patru - cinci zile, s-au decompensat rapid şi, din păcate, au ajuns în Secţia de Terapie Intensivă", a declarat, miercuri, Virgil Musta, într-un comunicat remis AGERPRES.


Potrivit acestuia, elementele care arată că boala poate evolua spre o formă severă sunt limfopenia, creşterea proteinei C reactivă, a feritinei, a lactatului şi a D-Dimerilor.


"Evaluarea făcută pacienţilor simptomatici ne-a permis încadrarea mai exactă într-o formă clinică a bolii, astfel încât terapia să fie personalizată pe forma ei şi pe patogenia existentă şi nu pe boală. Acest lucru ne-a făcut să obţinem rezultate bune în tratamentul pacienţilor cu COVID-19.

Mai mult, tratamentele pot fi administrate doar în anumite ferestre de timp. Dacă le depăşim, tratamentul nu mai este la fel de eficient. Cu alte cuvinte, este necesară o evaluare precoce şi administrarea rapidă a unui tratament personalizat", a explicat medicul infecţionist Virgil Musta.

Care sunt cele mai afectate orașe de coronavirus, din România? Cazurile de Covid-19 au explodat din nou


De la începutul pandemiei, în Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Dr. Victor Babeş" Timişoara au fost internaţi 1.089 de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus. Totodată, s-au înregistrat 90 de decese şi 712 pacienţi vindecaţi.

Cutremur în România, miercuri după-amiază. Este al șaptelea seism din ultimele cinci zile... Focar de coronavirus într-un cămin pentru vârstnici din județul Prahova. Toate locurile de la ATI sunt ocupate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x