VREME SEVERĂ în aproape jumătate din ţară. Ninsorile puternice şi viscolul pun stăpânire peste România!

 
+2 click pentru
galerie

Avertizările meteorologilor s-au adeverit. Vremea severă afectează 14 judeţe din Moldova, Transilvania şi Muntenia. Pe A1, din cauza ploii abundente, a fost cât pe ce să aibă loc o tragedie în această dimineaţă. Un TIR a derapat chiar în faţa unei cisterne. 

Din fericire, cel de-al doilea şofer a evitat la timp un impact devastator. În Mehedinţi, ninge de mai bine de 20 de ore, iar stratul depus este zeci de centimetri. 

Aceeaşi este situaţia şi în Gorj. În mai multe zone montane, TIR-urile nu urca din cauza zăpezii. Utilajele de deszăpezire lucrează însă continuu. Poliţiştii îi avertizează pe şoferi să nu se aventureze în zonele cu probleme fără cauciucuri de iarnă.

 

Cele 14 judeţe care se vor afla sub cod galben de vreme rea sunt Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Braşov, Covasna, Vrancea, Harghita, Bacău, Vaslui, Neamţ, Iaşi, Botoşani şi Suceava, scrie News.ro.

Potrivit meteorologilor, în aceste zone vor fi ninsori temporar însemnate cantitativ, cu depunere de strat de zăpadă consistent în estul Carpaţilor Meridionali, în Carpaţii Orientali, în cea mai mare parte a Moldovei şi local în nordul Munteniei.

Vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze în general de 45-50 de kilometri la oră, iar la altitudini de peste 1.500 de metri, în special în Carpaţii de Curbură, va depăşi 70 de kilometri la oră, astfel că vor fi intervale cu ninsoare viscolită şi vizibilitate redusă.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe