Antena Căutare

Zăpada portocalie a pus stăpânire pe mai multe zone din țară! Imaginile care au făcut furori pe internet

Ninsoare abundentă care a căzut în România în ultimele 24 de ore a adus și un fenomen neobișnuit. Este vorba despre nuanța portocalie căpătată de omăt din cauza prafului saharian.

Vremea ne-a surprins total la finalul lunii martie cu un nou episod de iarnă, iar inedită a fost zăpada, care în anumite zone ale țării a căpătat o nuanță portocalie.

Aceasta a fost dată de praful saharian, care a fost adus de un ciclon puternic care are loc în zona bazinului mediteraneean.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe nordul, centrul Europei este un aer foarte rece. Din Marea Mediterana ar veni un aer mai cald și umed, dar întâlnind acest aer rece, precipitațiile nu sunt sub formă de ploaie, ci sub formă de ninsoare. Acel ciclon foarte activ este un vârtej care absoarbe aerul de prin împrejurimi și îl ridică în atmosferă. De asemenea, poate să absoarbă și un aer din nordul Africii, un praf saharian, care poate să ajungă până la nivelul norilor sau în nori și, prin precipitare, acel aer saharian poate să dea o nuanță de culoare stratului de zăpadă”, a precizat Gabriela Băncilă.

În România, zăpada a avut nuanța portocalie în zona de sud-est a țării, iar dovadă sunt numeroasele imagini făcute publice de internauți.

Este cod portocaliu de ninsori abundente, ger şi viscol în 15 județe, inclusiv Capitala. Până la ora 15.00 se vor înregistra fenomene ca ninsoare abundentă, strat de zăpadă consistent, viscol şi vizibilitate scăzută.

Zboruri anulate sau întârziate din cauza vremii. Autostrada A2, închisă... Simularea Evaluării Naționale, reluată vineri dimineață! Motivul pentru care mai mulți elevi au intrat din nou în sala d...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x