Antena Căutare

Zeci de hectare de padure si pasune ard mocnit in lantul Carpatilor

S-au aprins muntii in luna lui Cuptor. Zeci de hectare de padure si pasune ard mocnit in lantul Carpatilor. Sunt focare de incediu in Muntii Sureanu, in Parcul National Ceahlau si in Masivul Bucegi. Aici fumul de pe creste se vede din statiunile de pe Valea Prahovei. Pericolul ca focul sa se extinda este mare, pentru ca pompierii nu pot ajunge in zonele accidentate, la peste 1700 de metri altitudine.

De doua zile pe crestele Bucegilor, arde mocnit padurea si jnepenisul. S-a aprins dupa ce un trasnet a lovit pe un teren al Casei Regale, intr-o zona greu accesibila.

Cateva zeci de voluntari si pompieri incearca sa stinga flacarile cu sticle de apa, carate in spate. O munca de Sisif, pe un traseul care dureaza aproape trei ore.

Pentru stingerea incendiului din Bucegi s-a cerut ajutorul unor elicoptere, care sa arunce apa pe versanti. Singurele astfel aparate din Prahova sunt insa imobilizate la sol din cauza defectiunilor.

Din Busteni, turisti si localnici privesc ingrijorati spre muntele care fumega. Autoritatile spun ca nu exista insa riscul ca incendiul sa ajunga pina in statiune.

S-a aprins vegetatia si in muntii Tarcaului. Iar focul mocnit se stinge tot cu sacul cu apa.

Peste 400 de silvicultori, pompieri militari, dar si voluntari au incercat sa izoleze incendiile. Oamenii au urcat de zeci de ori cei aproape trei kilometri de prapastie cu sacii plini cu apa in spate. Din cauza efortului, doi voluntari au lesinat, iar un pompier militar a ajuns la spital dupa ce a alunecat si s-a lovit de stanci.

De ieri, ard aproape 30 de hectare de padure si pasuni in muntii Sureanu. E stare de alerta si in judetul Harghita, dupa ce sase paduri au fost cuprinse de flacari, iar intre Rasinari si Paltinis arde mocnit o pasune.

Vor sa stea in natura sau sa faca economii. Tot mai multi romani aleg sa mearga la mare cu cortul!... Cererea lui Sorin Blejnar de ridicare a interdictiei de a parasi tara a fost respinsa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x