Antena Căutare

Zile libere 2018. Ce sunt Rusaliile

Zile libere 2018. Ce sunt Rusaliile si sub ce denumiri este cunoscuta aceasta sarbatoare in Romania. Crestinii cunosc aceasta sarbatoare si sub numele de Pogorarea Sfantului Duh sau Cincizecimea.

Zile libere 2018. Ce sunt Rusaliile si sub ce denumiri este cunoscută această sărbatoare în România. Creștinii cunosc această sărbătoare și sub numele de Pogorârea Sfântului Duh sau Cincizecimea.

Tradiția spune că la 50 de zile după Înălțarea Domnului, un tunet a străbătut mulțimea adunată la Ierusalim, Duhul Sfânt s-a pogorât "în chip de limbi de foc" asupra apostolilor și asupra celor șaptezeci de ucenici, făcându-i să vorbească în toate limbile pământului și să se înțeleagă între ei. Sfântul Apostol Pavel a început să vorbească în fața mulțimii, făcând astfel 3.000 de oameni să se convertească la creștinism. Se consideră că aceasta a fost întemeierea Bisericii Creștine, nucleu al Bisericii.

Până pe la început secolului V, Cincizecimea era o dublă sărbătoare: a Înălțării Domnului și a Pogorârii Sfântului Duh, după cum o vedem descrisă la începutul secolului IV de Eusebiu al Cezareei. De pe la anul 400 este sărbători cum o sărbătorim și noi astăzi, la 10 zile după Înălțarea sau la 50 de zile după Paști.

Fără îndoială, Rusaliile alături de Înălțarea Domnului sunt cele mai vechi sărbători creștine prăznuite încă din vremea Sfinților Apostoli.

Singurul spital de stomatologie din Capitală care oferă servicii gratuite bucureştenilor se va muta! Unde puteți să vă p... Pe el nimeni nu-l promovează! Nu dați CLICK, că nu e despre vedete! Cel mai medaliat elev la Informatică din Brăila a r...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x