Antena Căutare

Zile libere 2018. Vacanța de Rusalii în Bulgaria

Zile libere 2018. Vacanța de Rusalii in Bulgaria poate fi petrecuta in statiunile Balcic, Albena, Nisipurile de Aur, Sunny Beach, Nessebar si alte statiuni de la Marea Neagra

Zile libere 2018. Vacanța de Rusalii în Bulgaria Galerie
rusalii pe litoralul bulgaresc | alltur.ro

Zile libere 2018. Vacanță de Rusalii în Bulgaria poate fi petrecută în stațiunile Balcic, Albena, Nisipurile de Aur, Sunny Beach, Nessebar și alte stațiuni de la Marea Neagră. Și în minivacanța de Rusalii ( 26, 27și 28 mai), Bulgaria devine o alternativă tentantă pentru turiștii români. Iată cum arată litoralul vecinilor.

Românii se dau în vânt după serviciile turistice ale vecinilor de la Marea Neagră. Dacă nu v-ați făcut încă rezervări, ofertele last minute sunt încă în vigoare, iar prețurile pornesc 239 de euro pe cameră/all inclusive, doi adulți, 3 zile, însă ofertele variază.

De altfel, ministrul bulgar al Turismului, Nikolina Angelkova, se aşteaptă la un sezon bun în această vară, numărul vizitatorilor străini urmând să crească cu aproximativ 5% față de anul trecut.

Cele mai frumoase stațiuni din Bulgaria. Unde puteți petrece vacanța de Rusalii

Balcic

Zile libere 2018. Vacanța de Rusalii în Bulgaria

Balchick (Balcic) este unul dintre cele mai cunoscute orașe din punct de vedere turistic ale Bulgariei. Situat în partea de nord a litoralului, la 40 de km de Varna, Balchick-ul beneficiază din plin de poziționarea pe un teren terasat și încânta turiștii cu străduțele în pantă pietruite, cu clădirile sale albe cu influențe mediteraneene, cu golful care oferă o priveliște încântătoare asupra mării.

Albena

Zile libere 2018. Vacanța de Rusalii în Bulgaria

Staţiunea este situată la aproximativ 28 km nord de Varna (capitala maritimă a Bulgariei) şi 11 km sud de Balchik (reşedinţa de vară a Reginei Maria a României), în imediata apropiere a multor centre turistice, culturale şi comerciale. Apa limpede şi cristalină, nisipul fin şi auriu, dealurile pitoreşti, serviciile excepţionale şi ospitalitatea consacrată sunt doar câteva dintre atuurile cu ajutorul cărora Albena a devenit destinaţia de vacanţă preferată de turişti din toate colţurile lumii.

Statiunea se află situată între mare și pădure, fiind situată în rezervația naturală Bălțata, astfel încât hotelurile oferă o priveliște frumoasă indiferent de poziționarea lor. Hotelurile sunt în general construcții vechi, însă majoritatea sunt renovate. Au între două și cinci stele, unele dintre ele având piscină, terenuri de sport sau locuri de joacă pentru copii. O parte dintre hoteluri practică turism în sistem all inclusive, cuprinzând cazare, masă bufet suedez și băuturi locale.

Fie că sunt cupluri, familii, pasionaţi de sport şi activităţi în aer liber sau chiar participanţi la diferite întâlniri de afaceri şi evenimente, oaspeţii noştri recunosc că Albena este cu adevărat destinaţia potrivită pentru a evada din cotidian.

Stațiunile din Bulgaria unde poți petrece vacanța de Rusalii:

Nisipurile de Aur

Zile libere 2018. Vacanța de Rusalii în Bulgaria

Nisipurile de Aur (Zlatni Pyasatsi) este una din cele mai mari și mai cunoscute stațiune de pe litoralul bulgăresc. Numele îi vine de la culoarea aurie a nisipului foarte fîn, potentat frumos de albastrul cerului și al mării. Este o stațiune veselă și primitoare, un loc unde te poți odihni dar și distra foarte ușor.
Situată la 13 km de Albena și la 17 km de Varna, stațiunea Nisipurile de Aur se află în mijlocul Parcului Național cu același nume. Plajă este destul de scurtă, având 4 km lungime și o lățime de aproximativ 100 de metri. Este frumos amenajată și în unele sectoare accesul este cu plată.

Restaurantele din Nisipurile de Aur au meniuri în limbă română și servesc preparate tradiționale bulgărești sau aparținând bucătăriei internaționale. Există și restaurante cu preparate pescărești sau orientale.

Sunny Beach

Zile libere 2018. Vacanța de Rusalii în Bulgaria

Sunny Beach este una dintre cele mai mari stațiuni de pe litoralul bulgăresc. Situată la 36 km nord de Bourgas, și 88 km sud de Varna, Sunny Beach oferă peste 100 de hoteluri. Cei peste 8 km de plajă se găsesc într-un mic golf natural, înconjurați de culmile munților Balcani, ce se află în partea de nord.

Denumirea "Sunny Beach" din limbă engleză este traducerea din limbă bulgară a "Slncev Brjag", o regăsiți și că "Slncev Briag", și că "Slncev Bryag".

Sunny Beach este o combinație magică a muntelui și a plajei, vecinătatea orașului antic Nessebar – edificiul arhitectural și istoric al culturii bulgăre (partea de sud)-lipsă mareelor și magnificele parcuri interioare – această este imaginea “oraselului perfect pentru recreere” – Sunny Beach. Pe drept cuvînt se poate spune că această este variantă optimă – posibilități pentru orice gusturi și buzunare.

Vacanța de Rusalii pe litoral bulgăresc mai poate fi petrecută și în stațiunile Sf. Constantin si Elena, Obzor, veti Vlas sau. Elenite.

Sărbătoarea de Rusaliile mai este cunoscută și sub denumirea de „Moșii de vară” deoarece în sâmbăta înainte de Duminica Rusaliilor se pomenesc morții. În toate bisericile ortodoxe se va oficia Sfânta Liturghie pentru pomenirea generală a morțilot. În această zi credincioșii dau de pomană, în funcție de specificul zonei geografice, pentru sufletele adormitilor.

Rusaliile sunt sărbătorite anual la nivel internațional, iar lunea Rusaliilor este zi nelucrătoare și în țări precum Austria, Belgia, Cipru, Danemarca, Estonia, Franţa, Germania, Grecia, Islanda, Luxemburg, Ţările de Jos, în unele cantoane din Elveţia, în Madagascar, Norvegia, Portugalia, Senegal, Ungaria şi Togo.

sursa: litoralulromanesc.ro

Nu toți elevii noștri fac sex cu profesoarele și se bat în sălile de clasă! El este constănțeanul MEDALIAT CU AUR la Oli... Alocații 2018. Sumă URIAȘĂ pentru ALOCAȚIILE COPIILOR din ROmânia! Schimbări MAJORE...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x