Antena Căutare

Alpinista Crina Coco Popescu a intrat in Cartea Recordurilor, dupa ce a escaladat cel mai inalt vulcan din Antarctica

Alpinista Crina Coco Popescu a intrat in Cartea Recordurilor, devenind, la doar 16 ani, fiind prima femeie care a escaladat Muntele Sidley, cel mai inalt vulcan din Antarctica, informeaza site-ul oficial al World Records Academy, citat de Mediafax.

Crina Coco Popescu a escaladat Muntele Sidley, care are o inaltime de 4.285 metri, in prima expeditie pe acest vulcan, la care au mai participat Alex Abramov (Rusia), Mario Trimeri (Italia) si Scott Woolams (SUA).


"Stiam ca suntem prima echipa care am urcat pe acest munte si am simtit asta si mai bine, atunci cand ne cautam cel mai bun drum spre varf", a declarat Crina dupa coborare, fiind citata de site-ul Academiei.

Muntele Sidley este cel mai inalt vulcan din Antarctica si face parte din "Cele sapte varfuri vulcanice" ale lumii. Crina a devenit si cel mai tanar alpinist din lume si prima femeie din lume care a incheiat circuitul celor sapte cei mai inalti vulcani de pe cele 7 continente.

Nascuta la Rasnov, Crina Coco Popescu este pasionata de alpinism de la varsta de 6 ani, cand a inceput aventurile montane alaturi de tatal sau.

foto: Facebook

BCM U Pitesti a obtinut in premiera Cupa Romaniei la baschet... Lindsey Vonn s-a impus pentru a cincea oara consecutiv la Cupa Mondiala de coborare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x