Antena Căutare

Anunț ȘOC din Spania: procurorii cer 8 ani de închisoare pentru Xabi Alonso, jucător care a scris istorie la Real Madrid, Liverpool și la naționala iberică

Xabi Alonso, campion Mondial cu naționala Spaniei și câștigător al Ligii Campionilor cu Real și Liverpool, are probleme mari cu legea în Spania. Retras din activitate în urmă cu un sezon de la Bayern Munchen, spaniolul este în atenţia procurorilor, fiind acuzat că a "omis" să achite 8 milioane de euro taxe către stat.

Pe lângă datoria uriașă de 8 milioane, pe care trebuie să o achite la fisc în cazul în care va fi găsit vinovat, Xabi Alonso poate ajunge și după gratii. Procurorii cer 8 ani de închisoare pentru fostul mijlocaș.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Xabi Alonso, fost jucător la Real Sociedad, Liverpool, Real Madrid şi Bayern Munchen este acuzat că ar fi fentat fiscul din Spania după ce şi-a declarat veniturile în Madeira. Conform presei iberice, Xabi Alonso a refuzat să-şi accepte vinovăţia şi nu a dorit să facă nicio înţelegere cu procurorii.

Xabi Alonso nu e singurul jucător acuzat de fraudă fiscală. În iulie 2016, Tribunalul din Barcelona i-a condamnat pe Lionel Messi şi pe tatăl acestuia la 21 de luni de închisoare cu suspendare pentru fraudă fiscală. De asemenea, Messi a primit şi o amendă în cuantum de 2 milioane de euro. Ambii au fost audiaţi în luna iunie pentru o fraudă de 4,1 milioane de euro. Suma care trebuia să ajungă în conturile Fiscului spaniol s-a acumulat în anii 2007, 2008 şi 2009 prin neplata taxelor pe drepturile de imagine ale jucătorului.

Tot în 2016, Javier Mascherano, fost star al catalanilor, a primit o pedeapsă de un an de închisoare şi o amendă de 815.000 de euro pentru infracţiuni pe care le-a comis în 2011 şi 2012, atunci când a omis să declare câştiguri în valoare de 1,6 milioane de euro.

Nici Balonul de Aur al anului trecut, Cristiano Ronaldo, nu a scăpat de justiția spaniolă. Fotbalistul Realului este acuzat în mod oficial de statul spaniol de fraudă fiscală. Cristiano Ronaldo este urmărit penal într-un dosar în care ibericii acuză că statul a fost fraudat cu nu mai puțin de 14,7 milioane de euro. Acuzarea subliniază faptul că jucătorul a profitat de o structură corporativă creată în 2010 pentru a ascunde de Trezoreria spaniolă venitul generat în acest stat pentru drepturile de imagine. Procurorii au cerut unui tribunal din Spania să-l pună sub acuzare pe fotbalistul Cristiano Ronaldo pentru patru infracțiuni împotriva Trezoreriei, comise între anii 2011 și 2014 și care implică frauda fiscală de 14,768,897.40 euro.

Gică Hagi, aproape de o nouă lovitură pe piața transferurilor! ”Regele” a primit o ofertă uriașă pentru Ianis Hagi. Ce d... Au trecut 12 ani de la memorabila calificare a Rapidului în ”sferturile” Cupei UEFA! Meci dramatic la Hamburg și calific...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x