Antena Căutare

Cine e Roxana Mărăcineanu, Ministrul Sportului în Franța

Cine e Roxana Mărăcineanu, Ministrul Sportului în Franța

Cine e Roxana Mărăcineanu, Ministrul Sportului în Franța Galerie
Ministrul Sportului în Franța | gettyimages.ca

Laura Fessel, fostul ministru al Sportului în Franța a demisionat din funcția sa. Astfel, oficialli francofoni au ales un alt ministru care ocupă acum această poziție. Ceea ce i-a surprins pe mulți e faptul că noul Ministru al Sportului în Franța e o româncă și chiar una de succes.

Roxana Mărăcineanu este o fostă înotătoare care s-a născut la București în 1975. Ea a renunțat la cariera sa sportivă dorind să îndemne alte persoane talentate să urmeze această cale. În Franța, sportul reprezintă un domeniu foarte important. De aceea, oficiali au numit în funcția de Ministru al Sportului numai mari campioane, oameni de bază care au putut contribui și spori schimbări majore.

Despre Roxana Mărăcineanu

Roxana Mărăcineanu s-a născut în București și s-a stabilit din copilărie la Mulhouse. Acolo a început înotul de performanță, decoperindu-și pasiunea pentru sport. În 2007, în timpul Mondialului de la Melbourne, ea a devenit consultant de specialitate pentru France Televisions. Sportiva a fost implicată în multe programe sociale, dorind să ajute cât mai multe persoane.

În 2010, Mărăcineanu a candidat pentru alegerile regionale ale Partidul Socialist. Astfel, pe 21 martie a fost aleasă consilier regional în Île-de-France. Azi, în fruntea Ministerului Sportului din Franța a fost numită acum Roxana Mărăcineanu. Ea e prima campioană mondială la înot a Franței. În 1998, în cadrul competițiilor de la Pert, aceasta a câștigat titlul mondial la 200 metri spate. Mai mult decât atât, la jocurile Olimpice de la Sydney, sportiva a obținut medalia de argint. Roxana Mărăcineanu și-a încheiat cariera de sportivă în 2004. Acum ea are o familie frumoasă, fiind mama a doi copii.

Roxana Mărăcineanu dovedește încă o dată că perseverența și munca depusă pentru pasiunea pe care o ai te poate ajuta să atingi culmile cele mai înalte. Sportiva a facut mândrii toți românii.

Sursă foto: gettyimages.ca, leparisien.fr

O campioană mondială la înot cu origini din România a devenit noul ministru al Sportului din Franța!... Emmanuel Macron o numește pe Roxana Mărăcineanu Ministrul Sportului în Franța...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x