Căutare Live

Conmebol susţine că nu a fost consultată de FIFA cu privire la decizia folosirii a cinci înlocuiri în timpul meciurilor

Confederaţia Sud-americană de Fotbal (Conmebol) susţine că nu a fost consultată de FIFA cu privire la decizia folosirii a cinci înlocuiri în timpul meciurilor

"Această modificare ne-a luat prin surprindere, confederaţia noastră nu a fost consultată. Conmebol va convoca o comisie de experţi pentru a analiza noua reglementare, concluziile urmând să fie pezentate Comitetului Executiv, care se va pronunţa în privinţa utilităţii adoptării pentru competiţiile sud-americane", a anunţat Alejandro Dominguez, preşedintele CONMEBOL.

Echipele vor putea face câte cinci schimbări pe meci, după ce International Football Association Board (IFAB) a făcut un amendament temporar la legile fotbalului, la revenirea competiţiilor după pauza cauzată de pandemia de coronavirus.

Propunerea modificării regulii cu privire la schimbări a venit de la FIFA.

Noua regulă vine în contextul în care jucătorii vor fi probabil nevoiţi să joace mai multe meciuri într-o perioadă scurtă, în această vară. Pentru a se evita ca meciul să fie întrerupt mai des, fiecare echipă va avea cel mult trei oportunităţi de a face schimbările în timpul partidei, plus momentul de după pauză.

Schimbarea intră în vigoare imediat, însă rămâne la latitudinea organizatorilor de competiţii dacă o vor adopta. Regula nouă ar putea fi folosită în Bundesliga, campionat care se reia la 16 mai.

Amendamentul este valabil pentru competiţiile care sunt programate să se încheie până la sfârşitul acestui an.

Sursa: News.ro

Coronavirus: Un tricou al lui Maradona, vândut pentru ajutorarea persoanelor defavorizate... S-a difuzat o forografie de la moartea lui Kobe Bryant! "Pozau cu telefoanele mobile copii morţi". Soția acest...
Ultimele știri