Antena Căutare

Dan Lazarescu: "Sa ne raspunda Sandu si Dragomir!"

Fostul asistent FIFA si vicepresedinte al CCA acum doi ani spune ca sefii de la FRF si LPF "au avut multe semnale din partea presei si multe declaratii ale conducatorilor, dar n-au facut nimic sa evite ce s-a intimplat"

In urma cu un an si o luna, Dan Lazarescu pleca, de bunavoie, din fruntea Comisiei Centrale a Arbitrilor, fiind solidar cu Aron Huzu, cel care renuntase si el la sefia comisiei pentru ca a fost obligat sa accepte aducerea arbitrilor straini.

La vremea respectiva, Lazarescu a lansat un atac violent la adresa celor mai puternici oameni din fotbalul romanesc, in frunte cu Mircea Sandu si Dumitru Dragomir. Ieri, a acceptat un dialog despre evenimentele actuale de la CCA.

- Domnule Lazarescu, ce inseamna pentru arbitrajul romanesc aceasta noua actiune a DNA?
- E o lovitura mortala data arbitrilor si arbitrajului romanesc. Este al treilea presedinte al CCA, dupa Gheorghe Constantin si Marcel Lica, care intra in atentia DNA-ului.

- Aveti vreo explicatie pentru care s-a ajuns din nou aici?
- Cred ca la aceasta intrebare ar trebui sa va raspunda, voua, ziaristilor, dar si noua, celor care am fost sau sintem in fotbalul romanesc, cei care conduc cu adevarat acest fotbal.

- Cine anume?
- Cine anume? Mircea Sandu si Dumitru Dragomir. Hai sa fim seriosi, semnale au avut destule. Presa a semnalat si nu a scris aiurea, a prezentat de multe ori chiar si dovezi. Au existat si conducatori de club care s-au dat in primire, care au prezentat, in mod indirect, probe, semnale. Ce au facut cei doi, Sandu si Dragomir, in ultimii ani, ca sa evite astfel de probleme? Au facut ceva? Ei conduc, ei au putere, dar cind vine vorba despre astfel de lucruri vad ca nu comenteaza in nici un fel.

- Ati fost in conducerea CCA. E greu sa ai libertate ca presedinte sau vicepresedinte al CCA?
- Nu e complicat deloc. Esti liber sau nu, nu se poate cale de mijloc. Eu am avut aceasta libertate 4 etape. Apoi, mi-a fost luata, moment in care am demisionat si am plecat.

- Cine v-a luat-o?
- Mircea Sandu. Ne promisese ca avem putere totala, ca nimeni nu se baga peste noi, dupa care a acceptat, la presiunea presedintilor, sa aduca arbitri straini. Unii nu mai aveau control asupra arbitrajelor atunci, nimeni, nici Mircea Sandu, nu mai stia delegarile dinainte si asta nu le-a convenit.

- In 2009, ati declarat, intr-un interviu in Gazeta Sporturilor, ca Mircea Sandu s-a bagat sub masa atunci cind presedintii au amenintat ca vor arbitri straini.
- Imi mentin declaratia, exact asa a fost.

Sursa: gsp

Foto: gsp.ro

Mircea Sandu ii raspunde lui Lazarescu: "Pozeaza in lup moralist un om care fura sticle de whisky"... FC Snagov - Viitorul Constanta 3-0 / Echipa lui Hagi pierde primul loc in seria Est...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x