De ce s-a deteriorat gazonul de pe Arena Nationala? Motivele, anuntate de firma care se ocupa de intretinere

Compania care se ocupa de intretinerea gazonului Arenei Nationale a anuntat ca acesta se afla intr-o stare de degradare avansata si recomanda ca pe noul stadion sa nu mai joace alte meciuri decat cele programate pana acum, informeaza un comunicat al Federatiei Romane de Fotbal.


Conditiile meteo si durata redusa a luminii naturale vor agrava situatia si vor afecta cresterea si mentinerea stratului de gazon, ceea ce va duce la o rezistenta scazuta, se arata in comunicat.

Iata comunicatul firmei care se ocupa de gazonul de pe "Arena Nationala":

- Pe suprafata de joc, pana in prezent, s-a desfasurat un numar de ore de joc si de antrenament, care a depasit cu mult durata recomandata, ceea ce a dus la o degradare avansata a gazonului;

- Jocurile si antrenamentele au avut loc la intervale de timp foafrte scurte, o zi diferenta;

- Lipsa instalatiei de iluminat, care era necesara din momentul montarii rulourilor, a dus, de asemenea, la o evolutie negativa a gazonului, mai ales în partea de sud a terenului;

- Temperaturile scazute si durata redusa a luminii naturale, in perioada urmatoare, vor afecta cresterea si mentinerea stratului de gazon, ceea ce va duce la o rezistenta scazuta a acestuia la jocuri.

Concluzionand cele prezentate mai sus, mentionam ca, datorita acestei evolutii negative a gazonului, cât si pentru mentinerea unei suprafete de joc la standardele internationale, nu se pot desfasura decat cel mult meciurile care urmeaza a se disputa in cadrul UEFA Champions League si in cel al UEFA Europa League, meciuri care au fost deja programate.

Antrenamentele oficiale premergatoare jocurilor vor fi efectuate doar de echipele oaspete.

Subliniem si de aceasta data achizitionarea urgenta a instalatiei de iluminat artificial, pentru a mentine vegetatia gazonului si desfasurarea în conditii bune a acestor meciuri".

Parteneri
Coafura Angelinei Jolie la premiera Eternals din Roma a fost criticată de fanii de pe rețelele sociale. Motivul pentru care a stârnit reacțiile tuturor
Coafura Angelinei Jolie de la premiera filmului Eternals din Roma a ajuns un adevărat subiect de dezbatere pe internet. Deși actrița a avut o imagine impecabilă pe covorul roșu, fanii vigilenți au remarcat rapid o greșeală de proporții în look-ul vedetei. Se pare că stilistul Angelinei s-a grăbit atunci când i-a adăugat artistei câteva extensii de păr.
Catine.ro
Ultimele știri