Antena Căutare

De ce s-a deteriorat gazonul de pe Arena Nationala? Motivele, anuntate de firma care se ocupa de intretinere

Compania care se ocupa de intretinerea gazonului Arenei Nationale a anuntat ca acesta se afla intr-o stare de degradare avansata si recomanda ca pe noul stadion sa nu mai joace alte meciuri decat cele programate pana acum, informeaza un comunicat al Federatiei Romane de Fotbal.


Conditiile meteo si durata redusa a luminii naturale vor agrava situatia si vor afecta cresterea si mentinerea stratului de gazon, ceea ce va duce la o rezistenta scazuta, se arata in comunicat.

Iata comunicatul firmei care se ocupa de gazonul de pe "Arena Nationala":

- Pe suprafata de joc, pana in prezent, s-a desfasurat un numar de ore de joc si de antrenament, care a depasit cu mult durata recomandata, ceea ce a dus la o degradare avansata a gazonului;

- Jocurile si antrenamentele au avut loc la intervale de timp foafrte scurte, o zi diferenta;

- Lipsa instalatiei de iluminat, care era necesara din momentul montarii rulourilor, a dus, de asemenea, la o evolutie negativa a gazonului, mai ales în partea de sud a terenului;

- Temperaturile scazute si durata redusa a luminii naturale, in perioada urmatoare, vor afecta cresterea si mentinerea stratului de gazon, ceea ce va duce la o rezistenta scazuta a acestuia la jocuri.

Concluzionand cele prezentate mai sus, mentionam ca, datorita acestei evolutii negative a gazonului, cât si pentru mentinerea unei suprafete de joc la standardele internationale, nu se pot desfasura decat cel mult meciurile care urmeaza a se disputa in cadrul UEFA Champions League si in cel al UEFA Europa League, meciuri care au fost deja programate.

Antrenamentele oficiale premergatoare jocurilor vor fi efectuate doar de echipele oaspete.

Subliniem si de aceasta data achizitionarea urgenta a instalatiei de iluminat artificial, pentru a mentine vegetatia gazonului si desfasurarea în conditii bune a acestor meciuri".

Nou scandal in Premier League! Mai multi fotbalisti au primit telefoane de la club pentru a-si contacta amantele in secr... Organizatorii CM din 2022, sfatuiti sa nu monteze aer conditionat pe stadioane...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x