Antena Căutare

Emile Griffith, prizonierul care n-a fost niciodata la inchisoare! Boxer. Vinovat. Bisexual

Emile Griffith a fost un cunoscut boxer al anilor '60. A murit la 75 de ani si a dus o viata agitata, marcata de moartea unui adversar dupa un meci, dar si de lupta dusa pentru a-si ascunde bisexualitatea

In 1962, Benny Paret deceda la cateva zile dupa ce era "macelarit" in ring de Emile Griffith. Timp de 12 reprize (cu exceptia celei in care a fost trimis la podea, dar salvat de la KO de gong), in cel mai asteptat meci al acelor vremuri, Griffith s-a dezlantuit. In ultima runda, cea decisiva pentru tot ce avea sa urmeze, acesta si-a naucit adversarul: 25 de lovituri fara riposta, dintre care 17 expediate in doar 7 secunde.

Dar ce l-a suparat atat de tare pe Griffith de si-a varsat furia intr-o asemenea maniera? Intr-una dintre reprize, pentru a-si enerva oponentul, Benny l-a facut "maricon", versiunea cubaneza pentru homosexual! Pentru public, viata lui Griffith parea una normala. Casatorit, familist! In lumea boxului, toata lumea stia atractia sportivului pentru barbati.

"Imi plac si femeile si barbatii in acelasi timp. Ceea ce nu-mi place e sa fiu numit homosexual, pentru ca daca as fi intrebat ce as iubi mai mult, atunci as indica femeia", spunea Griffith intr-un interviu.

Repriza a 12-a, ultimul asalt

Paret si Griffith se mai intalnisera de doua ori inainte, ultima lupta fiind adjudecat de Benny, dupa o decizie gresita din partea antrenorului lui Griffith, care-i spusese s-o lase mai moale, ca "oricum esti castigator clar". Si n-a fost.

Cu lectia invatata si cu ideea clara ca trebuie sa trimita pumni pe durata intregului meci, Griffith a rabufnit in repriza de final! Lovituri din toate directiile si secundele decisive. Vazand ca adversarul nu mai riposteaza, arbitrul a incercat sa intervina si sa opreasca lupta. Orbit de furie, Griffith a mai expediat cativa pumni si l-a trimis in coma pe Paret.

Dupa 10 zile, boxerul avea sa moara, iar viata lui Griffith sa se schimbe definitiv. "De atunci, totul a fost altfel! Nimeni nu m-a facut vinovat pentru moartea adversarului meu, dar eu am avut cosmaruri timp de 40 de ani. Am fost iertat de familia lui Benny si am scapat de acuzatiile guvernului. N-am facut puscarie, dar viata mea dupa acea seara de 24 martie 1962 a fost ca a unui prizonier, captiv in propria drama" - Emile Griffith.

Lupta care a scos boxul de la TV

Decesul live al lui Paret i-a facut pe sefii televiziunilor din Statele Unite sa ia o decizie unica: au scos boxul de pe "sticla"! Nicio lupta n-a mai fost transmisa pana in 1970. Cam opt ani de seceta.

Nelson Rockefeller, guvernatorul New Yorkului din acea perioada, a trimis o comisie speciala sa investigheze decesul lui Paret, dar si lumea boxului.

Noul antrenor de la FC Barcelona a fost coechipier cu Sabou si a jucat contra lui Hagi!... Galerie Foto! Ce sporturi practicau FEMEILE in urma cu 200 de ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x