Antena Căutare

E oficial! EURO 2020 se amână din cauza coronavirusului! Campionatul European se va desfășura anul viitor

Euro 2020, care era programat inițial în această vară, a fost amânat cu un an! Decizia a fost luată astăzi, în cadrul videoconferinței extraordinare UEFA, anunță GSP.

E oficial! EURO 2020 se amână din cauza coronavirusului! Campionatul European se va desfășura anul viitor
E oficial! EURO 2020 se amână din cauza coronavirusului! Campionatul Europeană se va desfășura anul viitor

Conform anunțului făcut de Federația din Norvegia pe Twitter, campionatul european se va desfășura în perioada 11 iunie - 11 iulie 2021.

Această decizie vine în urma pandemiei de coronavirus care a izbucnit în urmă cu câteva luni. Astfel, România va avea încă un an la dispoziție pentru a termina stadioanele pe care se vor antrena mai multe echipe naționale.

Bucureștiul va găzdui patru partide la turneul final care se va disputa, după noua decizie, în vara lui 2021.

EURO 2020. Președintele FRF va cere UEFA amânarea competiției, din cauza coronavirus

Finalele de Champions League și Europa League au fost decalate și ele. Astfel, finala Ligii Campionilor, programată inițial pe 30 mai, la Istanbul, se va juca pe 27 iunie, în timp ce finala din Europa League, programată pe 27 mai, la Gdansk, se va juca pe 24 iunie.

Aceasta deicize a fost luată în cadrul unei videoconferințe la care participă toți cei 55 de președinți ai Federațiilor internaționale.

Din cauza pandemiei de coronavirus, campionatele europene au fost suspendate, la fel ca Liga Campionilor şi Liga Europa.

Delegaţia FRF la Congresul UEFA şi la tragerea la sorţi a Ligii Naţiunilor a intrat în autoizolare la domiciliu

Preliminariile europene pentru Campionatul Mondial, programate tot în 2021

De asemenea, anul viitor vor fi programate foarte multe competiții, printre care și preliminariile europene pentru Campionatul Mondial 2022. Etapele 3 si 4 ar trebui să se desfășoare pe 4-5 si 7-8 iunie, potrivit sursei citate.

De asemenea, tot in iunie sunt programate și semifinalele și finala Ligii Națiunilor, 2-3 iunie, respectiv 6 iunie.

Ce se va întâmpla cu Champions League și Europa League

Aleksander Ceferin, președintele UEFA, și Theodore Theodoridis, secretarul general al forului, au anunțat suspendarea Champions League și Europa League până când Covid-19 va ajunge într-o fază descendentă. Imediat ce condițiile o vor permite, cele două competiții vor fi reluate.

Miza cea mare pentru acest final de sezon este încheierea în condiții bune a Champions League, Europa League și a tuturor campionatelor naționale. Euro va fi strecurat anul viitor, calendarul lui 2021 anunțându-se unul încărcat

Campionatele Europene de gimnastică, la feminin şi masculin, amânate de UEG... UEFA a decis amânarea Campionatului European de fotbal pentru un an...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x