Antena Căutare

Euro 2024: Belgia - România 2-0! Calificarea se decide în ultimul meci din grupă

Naționala de fotbal a României a pierdut în fața Belgiei cu scorul de 2-0, în cel de-al doilea meci al grupei E de la Campionatul European de fotbal din Germania 2024. Golurile belgienilor au fost înscrise de Tielemans și De Bruyne.

Belgia - România 2-0. Eșec pentru ”Tricolori”, după ce au ratat ocazii uriașe | hepta.ro

Deși aveau în față în adversar mult mai puternic, tricolorii sperau să obțină un rezultat pozitiv în cel de-al doilea test de la Euro 2024. Din nefericire golul marcat foarte repede de belgieni, încă din secunda 74, a cântărit foarte mult în evoluția partidei, chiar dacă diferența de valoare și-a spus cuvântul. Deschiderea de scor a venit după o o acțiune a lui Doku în flancul stâng, care i-a pasat lui Lukaku, acesta a întors pentru Tielemans, ce l-a învins pe Florin Niță cu un șut puternic din marginea careului.

Elevii antrenați de Edi Iordănescu nu s-au pierdut cu firea și puteau egala prin Radu Drăgușin, însă Koen Casteels a intervenit bine la lovitura de cap a fundașului român. Nicușor Bancu a intervenit excelent în fața lui Romelu Lukaku, după ce puternicul atacant a câștigat un duel cu Andrei Burcă și a rămas în poziție de finalizare. Până la pauză belgienii au mai ratat o mare ocazie prin Lukebakio, după ce căpitanul Kevin De Bruyne a depășit cu ușurință trei adversari și a pasat decisiv acestuia, însă Niță a reușit să salveze în extremis.

Tricolorii au început bine și repriza secundă și au ratat o primă ocazie prin Dennis Man care a încercat din nou poarta cu un șut puternic din unghi, însă Casteels a prins balonul fără emoții. Scăpat singur în jumătatea adversă, Mihăilă a avut o finalizare dezamăgitoare, șutând departe de țintă după ce a fost presat de Andre Onana.

Belgienii au reacționat imediat și Kevin De Bruyne putea face 2-0 cu un șut din unghi. În minutul 63, Lukaku a înscris dar din fericire pentru noi, golul a fost anulat de VAR pentru ofsaid. Atacatul lui Chelsea se află la cel de-al treilea gol anulat la acest turneu european.

Articolul continuă după reclamă

Cea mai mare ocazie a reprizei secunde pentru tricolori a fost semnată de Dennis Man, însă atacantul Parmei nu l-a putut învinge pe Casteels dintr-o poziție ideală. În cele din urmă soarta meciului a fost decisă de Kevin De Bruyne, care a interceptat în fața lui Drăgușin o minge lungă trimisă de Casteels și l-a învins pe Niță.

Au evoluat echipele:

Belgia: Casteels - Castagne, Faes, Vertonghen - Doku, Tielemans, Onana, Theate - De Bruyne, Lukaku, Lukebakio

Rezerve: Kaminskim, Sels, Debast, Trossard, Carrasco, Vranckx, De Ketelaere, Mangala, Bakayoko, Openda, Vermeeren, De Cuyper

România: Niţă - Raţiu, Drăguşin, Burcă, Bancu - M. Marin - Man, R. Marin, Stanciu, Mihăilă - Drăguş

Rezerve: Moldovan, Târnovanu, Rus, Nedelcearu, Alibec, Cicâldău, Puşcaş, Hagi, Olaru, Coman, Mogoş, Sorescu, Racoviţan, Bîrligea, Şut

Belgia obține astfel prima victorie din Grupa E, iar lucrurile devin foarte complicate după ce toate echipele au acumulat până în acest moment câte trei puncte. Pentru România urmează meciul decisiv cu Slovacia, programat pe data de 26 iunie, de la ora 19:00, la Frankfurt.

Clasamentul grupei E:

1. România - 3p (3-2)

2. Belgia - 3p (2-1)

3. Slovacia - 3p (2-2)

4. Ucraina - 3p (2-4)

Suporterii echipei României au cântat imnul la Köln și au dansat pe ritmuri de ciuleandra, înainte de meciul cu Belgia |... Drama neștiută a portarului Naționalei. Povestea de viață a lui Florin Niță impresionază până la lacrimi:„Mi-e greu să v...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 27 septembrie 2024. Marius Elisei și Alex au pierdut 10.000 de RON
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 27 septembrie 2024. Marius Elisei și Alex au pierdut 10.000 de RON Vineri, 27.09.2024, 18:58
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x