Antena Căutare

Euro 2024: România - Olanda 0-3. Tricolorii părăsesc competiția după o înfrângere drastică!

Naționala de fotbal a României își încheie parcursul la Campionatul European de Fotbal din Germania 2024 cu capul sus, chiar dacă a fost învinsă de Olanda, scor 3-0, în optimile de finală ale competiției.

Euro 2024: România - Olanda 0-3. Tricolorii părăsesc competiția după o înfrângere drastică!
România - Olanda 0-3. Gakpo și Malen au încheiat aventura ”Tricolorilor” la EURO 2024! | hepta.ro

România și Olanda se întâlneau pentru a 15-a oară într-un meci direct pe Allianz Arena din Munchen. Tricolorii au început foarte bine meciul și au ratat o primă ocazie în minutul 14. Atacantul Parmei a avut o incursiune în marginea careului, însă a șutat milimetric peste poartă.

Contrar cursului jocului, "Portocala mecanică" a deschis scorul în minutul 20 prin Gakpo. Vârful celor de la Liverpool l-a depășit pe Andrei Rațiu și a șutat la colțul scurt. Golul marcat de olandezi a turnat plumb în ghete tricolorilor care au cedat inițiativa și s-au văzut foarte puțin în ofensivă.

În minutul 43, Racovițan a pierdut un duel cu Dumfries, iar mingea a ajuns ulterior la Xavi Simons, care a șutat puțin pe lângă. Elevii antrenați de Edi Iordănescu au terminat prima repriză în atac și au ratat o bună ocazie prin Drăguș, care a șutat din afara careului, dar doar în brațele lui Verbruggen.

După pauză scenariul a fost același, cu olandezii multi mai prezenți în atac și cu tricolorii încercând să iasă din propriul careu cu foarte mare dificultate.

Articolul continuă după reclamă

În minutul 53, șutul lui Depay a fost respins, eroic, de pe linia porții de Racovițan. Cinci minute mai târziu, bara ne-a salvat la lovitura de cap a lui van Dijk. Zece minute mai târziu, Gakpo a înscris in nou, dar spre norocul nostru reușita olandezului a fost anulată pentru ofsaid după analiza video.

Până la urmă s-a făcut 2-0, Malen reușind să marcheze după pasa aceluiași Gakpo. Scorul final a fost stabilit în minutele de prelungire, după ce Malen a făcut ”dubla” în urma unui contraatac perfect.

România pleacă acasă după un parcurs la care puțini se așteptau, în timp ce Olanda merge în sferturile de finală și se pregătește de o confruntare cu învingătoarea din meciul dintre Austria și Turcia.

Au evoluat echipele:

România (4-3-3): Niță - Rațiu, Drăgușin, Burcă, Mogoș (Racovițan '37) - M. Marin (Mihăilă '72) - Man, R. Marin, Stanciu (Olaru '88), Hagi (Cicâldau '72) - Drăguș (Alibec '72). Selecționer: Edi Iordănescu

Olanda (4-3-3): Verbruggen - Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Ake (Van de Ven '69) - Schouten (Veerman '69), Simons, Reijnders - Bergwijn (Malen '46), Depay (Blind '92), Gakpo (Weghorst '84). Selecționer: Ronald Koeman

Ce notă a luat Radu Drăgușin la examenul de Bacalaureat. Fotbalistul este un exemplu pentru toți tinerii sportivi... Florin Niță, mesaj emoționant de la Laura, soția sa. Portarul a împlinit 37 de ani: „Ne-am cunoscut în liceu...”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Mireasa Sezonul 9, 4 iulie 2024. Ștefan crede că Vlad și Liviu sunt influențați de Cristian. Ce alte acuze mai aduce
Mireasa Sezonul 9, 4 iulie 2024. Ștefan crede că Vlad și Liviu sunt influențați de Cristian. Ce alte acuze mai aduce Joi, 04.07.2024, 15:08
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x