Antena Căutare

Exclusiv: Va prezentam delegatia ruandeza la JO Londra 2012!

Cei patru atleti care vor reprezenta Ruanda la Olimpiada au ajuns deja in Albion. In bagajele lor s-au descoperit numai bilete pentru dus

Alphonsine Agahozo are 15 primaveri. Nu era nascuta acum patru editii de Jocuri Olimpice, la Atlanta, in 1996. Tatal ei, celebrul Alfonso Twagirimana (usor cu silabisitul!!!), poreclit "Rechinul", a predat inotul, 30 de ani, in Franta. Cei de acolo multumesc si acum Cerului ca nu s-a lasat cu decese cauzate de inec...Cand era mica, avea doar trei anisori, Alfonso a luat-o pe Alphonsine si a aruncat-o in apa, cum faceau vechii spartani. A iesit la suprafata. Atunci, tatal, mandru, i-a spus: "Intr-o zi vei reprezenta cu cinste marele popor ruandez". Pentru ca pe la Kigali, prin Capitala, nu e rost de bazin de antrenament, domnisoara Agahozo s-a antrenat in Hexagon. De acolo a ajuns la Londra, unde va concura la 50 de metri liber. Are un record personal senzational, undeva la 30,2 secunde. Sta bine. Cel mondial e 23,73...Ce insemna intr-o viata de om 6-7 secunde? "Nu este pentru prima oara cand avem reprezentanti la natatie, dar acum chiar avem sanse", spune Samuel Kinimba Ufitimana, presedintele puternicei Federatii Ruandeze de Natatie.

Ca sa nu mai puna la cheltuiala pe contribuabilul ruandez, Ufitimana este si specialist PR, si director de marketing si doctor si bucatar.

Jean Pierre Mvuyekure, de 28 de ani, va alerga Maratonul, proba probelor. Mai sunt doi baieti, alesi pre spranceana. Retineti numele lor: Yannick Fred Sekamana, 18 anisori, specialist in judo si Robert Kajuga, 24, pe 1.000 de metri.

Cei patru-s toti. Cand au ajuns pe pamant englez, tremurau. Adusesera cu ei un steag. Miercuri vor lua contact si cu Satul Olimpic. "Suntem o delegatie mica, dar inimoasa!", spun ei.

Noi le tinem pumnii! Hai Ruanda!

Probele speciale din Raliul Sibiului, reabilitate complet... Manchester United, desemnat de Forbes cel mai valoros club sportiv din lume ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x