Antena Căutare

Fotbalistul Christian Atsu a scăpat cu viață după cutremurul din Turcia. A stat ore bune sub dărâmături. Care este starea lui acum

Christian Atsu era la etajul nouă al sediului echipei de fotbal în momentul în care a început cutremurul. Inițial, se credea că fotbalistul nu va scăpa cu viață. Alți colegi de breaslă au fost prinși și ei sub dărâmături. Care este starea lor.

colaj foto Christian Atsu Galerie
Christian Atsu era la etajul nouă al sediului echipei de fotbal în momentul în care a început cutremurul. Inițial, se credea că fotbalistul nu va scăpa cu viață. Alți colegi de breaslă au fost prinși și ei sub dărâmături. Care este starea lor. | Profimedia

Christian Atsu a fost găsit în viață după cutremurul devastator din acest weekend din Turcia și a fost transferat la spital după ce a fost scos de sub dărâmături.

Care este starea de sănătate a lui Christian Atsu după ce a fost găsit viu după cutremur

Christian Atsu a fost victima cutremurului devastator din Turcia care până acum are un bilanț de peste 5.100 de morți și peste 20.000 de răniți. Salvatorii mai caută și la ora actuală oameni printre ruine. Victimă a acestui cutremur a fost și fotbalistul Christian Atsu care a fost găsit viu după ce a stat ore bune sub dărâmături. Fotbalistul în vârstă de 31 de ani a fost prins alături de directorul sportiv al clubului, Taner Savut la Kahramanmaras, sediul echipei la care acesta joacă.

Citește și: Ce a apărut pe cer în Bursa, la finalul lunii ianuarie, înainte de cutremurele devastatoare din Turcia. Imaginile sunt virale

Anunțul a fost făcut de prezentatorul sportiv turc Yagız Sabuncuoglu, suporterii fiind rugați să se roage pentru sănătatea fotbalistului pentru că la acea vreme nu se știa dacă cei doi mai sunt sau nu în viață.

Însă iată că după mai multe ore de căutări, fostul fotbalist de la FC Porto, Chelsea și Newcastle a fost găsit și dus la spital pentru îngrijiri medicale.

„Christian Atsu a fost scos în viață din dărâmături!”, a afirmat jurnalistul Yagiz Sabuncuoglu, potrivit Hot News.

Managerul echipei de fotbal Hatayspor, Mustafa Ozat a declarat că directorul clubului care a fost și el prins de cutremur la etajul nouă al clădirii, nu a fost găsit încă.

„Christian Atsu a fost scos dintre dărâmături cu răni. Din păcate, directorul nostru sportiv, Taner Savut, este încă sub dărâmături. Ne îndreptăm spre sfârșitul celor mai periculoase ore”, a declarat managerul echipei de fotbal.

Asociația de Fotbal din Ghana, țara natală a fotbalistului a transmis și ea un gând bun pentru fotbalistul de 31 de ani.

„Am primit o veste pozitivă că Christian Atsu a fost salvat cu succes de sub dărâmăturile clădirii prăbușite și primește tratament. Să continuăm să ne rugăm pentru creștini”

Hatayspor, actualul club al lui Atsu, este situat în orașul turc Hatay, despre care se crede că este una dintre zonele cele mai afectate de incident.

Alți fotbaliști, printre care Onur Ergun și Burak Oksuz, au fost salvați în urma incidentului. Alți doi colegi de echipă ai lui Atsu, Ruben Ribeiro și Ze Luis, sunt în siguranță, în timp ce Kerim Alici a reușit să se elibereze din moloz, scrie Mirror.

El s-a alăturat echipei Hatayspor în vară și a marcat primul său gol pentru club duminică seara - cu doar câteva ore înainte de dezastrul care a devastat Turcia. Fost fotbalist la FC Porto, Chelsea și Newcastle, Atsu a jucat de 60 de ori pentru naționala Ghanei și a marcat 10 goluri. Atsu este căsătorit și are trei copii, scrie Hot News.

Declarația președintelui turc după cutremur

Într-o conferință de presă, președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că acest cutremur a fost „cel mai mare dezastru" al țării de la un alt cutremur major din 1939.

„Toată lumea își pune inima și sufletul în eforturi, deși sezonul de iarnă, vremea rece și cutremurul care are loc în timpul nopții fac lucrurile mai dificile. Nu știm cât de mare va fi numărul victimelor, deoarece eforturile de ridicare a resturilor continuă în mai multe clădiri din zona cutremurului. Astăzi este o zi în care 85 de milioane de oameni să fie împreună ca o singură inimă”, a declarat Erdogan reporterilor luni.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x