Antena Căutare

FURIE: Fustite pentru femeile care boxeaza in ring!

Manusi de box, casca de protectie, proteza - toate acestea sunt incluse in echipamentul obligatoriu al unui boxer. Insa fustele in ringul de box sunt intr-adevar necesare pentru impatimitele acestui sport sau reprezinta doar o parte din spectacol?

Dupa ce au strabatut o cale lunga pentru a fi incluse in programul olimpic, femeile care practica boxul se afla acum in mijlocul unei dispute legate de eticheta vestimentara. Se pare ca subiectul "Ar trebui ca fusta sa fie obligatorie in ringul de box, in cadrul Jocurilor Olimpice de la Londra 2012" reprezinta motivul de cearta dintre organizatori si acestea.

Asociatia Internationala pentru Boxerii Amatori (AIBA) a declarat, saptamana trecuta, ca oficialii se vor intalni in ianuarie pentru a discuta pe baza acestui subiect si a face recomandarile necesare.

"AIBA vrea sa ajunga la un consens cu boxerii din intreaga lume si cu publicul acestora", a declarat asociatia.

Federatia a mai afirmat ca aceasta masura a venit ca un raspuns la recentele sugestii mediatice, conform carora practicantele de box ar trebui fortate sa poarte fuste in ring, si nu pantaloni scurti.

"AIBA inca nu a luat o decizie finala in aceasta privinta", a declarat purtatorul de cuvant al asociatiei. Femeile care practica boxul isi vor face debutul in cadrul Jocurilor Olimpice, la Londra, dupa ce au fost acceptate in program de catre Comitetul Olimpic International, in august 2009.

Sursa: Daily Mail
Foto: Herald Sun

Organizatorii CM din 2022, sfatuiti sa nu monteze aer conditionat pe stadioane... Roxana Cocos a obtinut medalia de bronz la CM de haltere de la Paris...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x