Antena Căutare

Handbal feminin/ Romania s-a calificat in finala Cupei Mondiale

Nationala de handbal feminin a Romaniei a obtinut calificarea in finala Cupei Mondiale de la Aarhus (Danemarca), dupa ce, sambata, a trecut de selectionata Germaniei, scor 30-24 (15-10). In ultimul test, tricolorele vor da piept cu echipa invingatoare din partida Norvegia-Danemarca.

Romania s-a calificat in semifinalele Cupei Mondiale de pe prima pozitie a Grupei A, inregistrand doua victorii (Danemarca si Suedia) si o infrangere, cu Rusia. Partida cu Germania din semifinale a inceput echilibrat, romancele preluand conducerea dupa 15 minute de joc. Tactica lui Radu Voina de a juca cu doi pivoti a dat roade si tricolorele conduceau la pauza cu 15-10. In repriza secunda, Romania a tinut bine fraiele meciului si s-a distanta la opt goluri, in minutul 43. Romancele au fost de neinvins, Valentina Ardean Elisei punctand de cinci ori in ultimele zece minute de joc.

Marcatoare Romania:
Ardean Elisei 7 goluri, Stanca 6 goluri, Neagu 5 goluri, Vadineanu 3 goluri, Moldovan 2 goluri, Maier 2 goluri, Amariei 2 goluri, Manea 2 goluri, Varzaru 1 gol.

Romania a mai jucat o singura data finala Cupei Mondiale, in 2006. Atunci a pierdut in fata selectionatei Rusiei la un singur gol diferenta, scor 28-29. In editia de anul trecut, tricolorele nu au inregistrat nicio victorie.

sursa:Hotnews.ro
Gaz Metan - Dinamo 1-0... FC Brasov - Steaua 0-0...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip Sambata, 15.06.2024, 16:00
Campionatele Europene de înot Belgrad 2024 Vezi acum
Citește și
x