Antena Căutare

Helmi, ce-i un anevrism pe langa patru penaltyuri aparate?

Pentru a patra oara, eroul de la Sevilla a suferit o interventie chirurgicala. Patru, precum penaltyurile aparate

Primele zile mijite din mai 2001. Calcul. 2001 minus 1986 egal 15 ani. 15 ani de cand Steaua a castigat Cupa Campionilor Europeni.

Lacatus a mai ajuns acolo, cu Real Oviedo. La fel si "Gaboaja" Balint, cu Burgos. Duckadam, Helmuth Duckadam, eroul de la Sevilla, nu. Un deceniu si jumtatate de cand nu a mai parcat in poarta din dreapta oficialei, de acolo de unde Regele Juan Carlos, cu inima franta, a privit meciul si infrangerea Barcelonei.

Lui Horia Ivanovici ii vine ideea. "Tata, sus, in avion! Il iei pe Helmi si...la Sevilla!" Oauuu, pustiul care privea reusita heuvimului la un televizor "Opera" alb-negru, cu marginea crapata la cutremurul din '77, sa respire acelasi aer cu eroul??? Bucuresti, Milano, Madrid, Sevilla. Fugim printre autobuze, prindem cursele "Iberia" pe scara. Oooppsss, la Sevilla, e greva. Soferii de pe transportul in comun sunt suparati. Pe asta n-o stiam, netul nu ajunsese atat de departe. Pana-n capitala Andaluciei halesti ceva painici. "Stiti, suntem niste romani amarati, venim de departe, daca ne puteti ajuta...!" Omul nici nu clipeste. E impasibil. Incerc un timid "Suntem cu Duckadam, omul acesta a aparat patru penaltyuri pe Ramon Sanchez Pizjuan". Ochi cat ceapa "Este tio es Duckadam, el rumano, el heroe?" Usile se deschid silentios si gasca vesele urca. Ruleaza usor, cu luminile din interior stinse, sa nu zica confratii ca e spargator de greva. Ne depune in fata hotelului. Mare boier, mare caracter! "Hei, Duckadam, suerte! Sunt fan Betis, da' nu-i halesc pe catalani!"

Azi, acum cateva minute, Duckadam, omul care... clinteste autobuzele aflate in greva, a fost operat. Tot la mana dreapta, la care a mai avut probleme si in 1986, si in 1998, si in 2009 (detalii AICI si AICI) . Medicul Militaru a intervenit cu succes si Ducka e bine. Chiar asa, Helmi, ce naiba insemna un anevrism pe langa patru penaltyuri aparate?

Duckadam a fost operat pe inima. E bine! A mai avut probleme pe 12 iulie 1986! Citeste povestea de acum 26 de ani!... Politia va efectua o ancheta in cazul sportivilor medaliati la Beijing, care nu si-au primit inca banii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x