Antena Căutare

John Terry va fi urmarit penal pentru rasism

Capitanul echipei Chelsea, John Terry, va fi urmarit penal pentru rasism, el fiind acuzat de insulte rasiste la adresa jucatorului Anton Ferdinand de la Queen's Park Rangers, la un meci din campionatul Angliei, a anuntat Parchetul

"John Terry trebuie sa fie urmarit penal pentru tulburarea ordinii publice agravata de rasism, in urma afirmatiilor facute intr-un meci din Premier League intre Queen's Park Rangers si Chelsea, din 23 octombrie 2011. Dupa ce am studiat probele, consider ca posibilitatea unei condamnari este realista si ca este in interesul public sa continuam aceasta ancheta", a precizat, intr-un comunicat, procurorul Alison Saunders.

De cealalta parte, John Terry a precizat, intr-un comunicat, ca se va lupta "cu unghiile si cu dintii" pentru a-si dovedi nevinovatia.

"Nu am adresat nimanui niciodata remarci rasiste Ma. voi lupta cu unghiile si cu dintii pentru a-mi dovedi nevinovatia. Sunt dezamagit de aceasta decizie si sper sa am posibilitatea sa demonstrez ca sunt nevinovat. Am luptat contra rasismului si cred ca in societatea noastra nu trebuie sa existe asa ceva", a spus fundasul formatiei Chelsea.

La inceputul lunii, politia britanica a transmis justitiei dosarul capitanului echipei Chelsea, in urma anchetei efectuate dupa o plangere depusa pentru afirmatiile rasiste pe care acesta le-ar fi adresat lui Anton Ferdinand, fundasul formatiei Queen's Park Rangers, la meciul din 23 octombrie.

Aceasta plangere a intervenit dupa difuzarea unor imagini pe internet in care Terry apare ca adresand insulte rasiste lui Ferdinand. Capitanul Angliei a afirmat ca aceste imagini au fost interpretate gresit si scoase din context.

Sursa: gsp

Foto: Intact Images / EPA

VIDEO! Incidentele de la Ploiesti, repetate in Olanda. Vezi cine e Martinovic al batavilor!... Milan si Juventus, lideri in Italia. Vezi toate rezultatele din ultima etapa a anului!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x