Antena Căutare

Organizatorii analizează o eventuală variantă simplificată a Jocurilor Olimpice pentru anul viitor

Guvernatorul din Tokyo, Yuriko Koike, a declarat, joi, că este posibil să fie necesară organizarea unor Jocuri Olimpice “simplificate” anul viitor, din cauza impactului pandemiei de coronavirus, şi că organizatorii discută deja posibile schimbări, relatează Reuters.

Afirmaţia lui Koike vine după ce jurnalul Yomiuri a scris despre unele opţiuni la care se gândesc organizatorii, cum ar fi testări obligatorii pentru coronavirus şi un număr redus de spectatori.

Oficialul CIO John Coates a afirmat că organizatorii trebuie să facă planuri pentru o Olimpiadă “foarte diferită” în cazul în care nu sunt semne de eradicare a Covid-19.

“Organizarea Jocurilor Olimpice şi Paralimpice implică înţelegere din partea locuitorilor din Tokyo şi a poporului japonez. De acceea, trebuie să raţionalizăm ce trebuie raţionalizat şi să simplificăm ce trebuie simplificat”, a declarat Koike.

Cotidianul Yomiuri, care a citat surse guvernamentale şi din comitetul de organizare, a notat că teste obligatorii pentru toţi spectatorii şi limitarea deplasărilor în satul sportivilor se numără printre opţiunile pe care Japonia le va discuta cu CIO.

În martie, CIO şi guvernul japonez au luat decizia fără precedent de amânare a Jocurilor Olimpice din acest an. O nouă amânare, după 2021, a fost exclusă.

Covid-19 a cauzat moartea a 388.354 de oameni din întreaga lume şi a infectat 6,59 milioane de persoane. Japonia a înregistrat aproape 17.000 de cazuri de contaminare şi 900 de decese.

Sursa : news.ro

Formula 1: Un pilot infectat cu noul coronavirus nu va duce la anularea unei curse... Campionatele Europene de gimnastică artistică, amânate din cauza pandemiei, vor avea loc în decembrie, la Baku...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x