Antena Căutare

Organizatorii CM din 2022, sfatuiti sa nu monteze aer conditionat pe stadioane

Dupa ce Qatarul a fost desemnata gazda Campionatului Mondial de fotbal din 2022, unul dintre cele mai discutate subiecte a fost posibilitatea ca stadioanele din aceasta tara sa beneficieze de aer conditionat, pentru ca temperaturile foarte ridicate din aceasta tara sa nu afecteze jucatorii si fanii.


„Prin pozitionarea corecta a stadionului, realizarea unui sistem inteligent de ventilatie si folosirea de materiale corespunzatoare, se poate obtine o temperatura acceptabila la ora partidelor, undeva in jur de 20 de grade Celsius. Conteaza si umiditatea, miscarea curentilor de aer si densitatea. Solutia este utlizarea corecta a ventilatiei naturale, astfel ca arena sa nu absoarba caldura din timpul zilei
", a explicat Barrow.

Ghanezul Asamoah Gyan, care evolueaza in Emiratele Arabe Unite, la Al Ain, nu este insa de acord cu John Barrow si considera va viata fotbalistilor ar putea fi pusa in pericol.

„Cupa Mondiala va avea loc probabil in noiembrie-decembrie, dar tot va fi foarte cald in Qatar in acea perioada, clima va fi teribila. Daca n-ar fi aer conditionat pe stadioane, nu sunt convins ca am putea supravietui, intrucat este sufocant. Aici unde joc eu exista aer conditionat, ceea ce este un lucru bun, pentru ca este foarte, foarte cald", a spus fostul atacant al lui Sunderland pentru AP.

FIFA nu a confirmat inca perioada de desfasurare a Cupei Mondiale din 2022, dar o competitie care ar avea loc iarna nu ar fi pe placul cluburilor. Trebuie insa tinut cont si de faptul ca vara, in Qatar, temperaturile pot ajunge si la 55 de grade Celsius.

De ce s-a deteriorat gazonul de pe Arena Nationala? Motivele, anuntate de firma care se ocupa de intretinere... FURIE: Fustite pentru femeile care boxeaza in ring!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x