Povestea lui Virgil Popescu, romanul de la Legia, prietenul lui Flamaropol si Oana!

 

Virgil Popescu n-a fost un fotbalist remarcabil in prima noastra divizie. A evoluat putin, la Flacara Bucuresti (fosta Juventus, viitoarea Petrolul Ploiesti), in sezonul 1943 - 1944. Sapte meciuri intr-o perioada in care nimanui nu-i statea gandul la sport. Era razboi. A fost coechipier cu fotbalistul-hocheist Mihai Flamaropol, cu celebrul Ilie Oana, cu care era prieten, dar si cu viitroul "stalp" dinamovist Sile Naciu.A evoluat ca fundas apoi, la o partida contra celor de la Unirea Tricolor, in noiembrie 1943, a bagat o "sanie" si s-a rupt.

Dupa razboi a emigrat in Germania. Pe finalul lui 1963, lucrurile nu erau tocmai roz la Legia. Terminase editia de campionat pe locul patru, iar Longin Janeczek, care evoluase, cu succes, ca jucator, nu mai era dorit la grupare. Popescu pregatise doar trupe de amatori in RFG, dar, prin intermediul unor prieteni, a ajus la Varsovia. A preluat echipa in prima zi a lui 1964. In martie a debutat in campionat, cu o victorie, 2-0 contra celor de la Szombierki Bytom. Vedeta trupei era, atunci, Henryk Apostel, cel care a si punctat de doua ori.

Romanul sparge gheata!

Pana in 1964, echipa prinsese doar de doua ori cupele europene, dar dupa ce se udase pe picioruse, nu mersese mai departe de primul tur. Popescu si-a adunat baietii si a trecut cu ei de Admira Viena. In turul al doilea al Cupei UEFA au dat piept cu cei de la Galatasaray. 2-1 si 0-1 si, conform obiceiului vremii, al treilea meci, de baraj. Legia a reusit sa se impuna, cu 1-0, decalansand sarbatoarea la Vasovia. Adversarii urmatori, cei de la TSV 1860 Munchen, s-au dovedit a fi o nuca prea tare si, cu 4-0 la "general", au eliminat oamenii lui nea Virgil.

In campionatul intern, Legia a cam dezamagit, terminand editia 1964 - 1965 pe locul 4. La final de iunie, dupa un joc cu Pogoń Szczecin, castigat, in deplasare, cu 3-1, a plecat. Nu s-a lasat de antrenorat si 1970 il gaseste pe banca germanilor de la VfR Wormatia 08 Worms...facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe