Antena Căutare

Reacția lui Stere Halep după suspendarea de 4 ani din tenis a Simonei Halep. Ce a declarat tatăl sportivei

Stere Halep, tatăl Simonei Halep a reacţionat după ce sportiva a primit o suspendare de patru ani din partea Agenției Internaționale pentru Integritatea în Tenis (ITIA), în cazul scandalului de dopaj.

Simona Halep şi Stere Halep au făcut declaraţii despre suspendarea de 4 ani primită pentru dopaj Galerie
Simona Halep şi Stere Halep au făcut declaraţii despre suspendarea de 4 ani primită pentru dopaj | Observatornews.ro

Stere Halep, a declarat, miercuri, că este normal ca sportiva să fie dezamăgită "dacă unii vor să o scoată vinovată" în dosarul de dopaj.

E normal să fie dezamăgită dacă unii vor să o scoată vinovată. Eu am mai declarat. 100 de ani să îi dea suspendare, noi nu putem să recunoaştem aşa ceva. Că vor unii să o scoată vinovată, asta e treaba lor. Are o stare de spirit foarte bună. Ce poţi să faci? Nu poţi să faci absolut nimic dacă lucrurile merg în gelul acesta. Păcat mare penru toţi sportivii pentru că li se poate întâmpla la oricare şi legea internaţională trebuie să facă ceva pentru aceşi oameni, trebuie să schimbe ceva. Nu se poate ca numai sportivul să fie vinovat. Nu există aşa ceva în lumea asta! Nu mă interesează reacţiile. Noi suntem curaţi în faţa Domnului”, a declarat tatăl sportivei, potrivit Observatornews.ro.

Citește și: Simona Halep, suspendare de 4 ani din tenis, în urma acuzației de dopaj cu o substanță interzisă. Decizia nu este definitivă

Simona Halep, dezamăgită după suspendarea din tenis

Simona Halep le-a declarat jurnaliştilor că este şocată după decizia primită, dar că va lupta până la capăt pentru a demonstra că nu s-a dopat.

"Sunt şocată, aş putea să spun. Ce se întâmplă e o mare nedreptate. Nu am luat nicodată dopaj şi nu m-am dopat absolut niciodată. Toate acestea o să iasă la iveală într-o zi. O să las experţii să discute absolut orice, pentru că ei ştiu mai bine ceea ce s-a întâmplat. Sunt convinsă că într-o zi o să dovedesc că sunt nevinovată şi sunt curată. Tot ce s-a întâmplat a fost nedrept, din toate punctele de vedere. Toate analizele mele de sânge au fost negative şi nu s-a găsit absolut niciodată substanţe interzie. La urină, doar pe data de 29, când a ieşit o cantitate infimă de Roxadustat şi aceasta a fost totul. Acum, trebuie să ajung la TAS, o să apel la această decizie fără sens, din punctul meu de vedere. Sper că într-o zi o să iasă adevărul la iveală. Voi lupta până la capăt ca să arăt acest lucru", a spus Halep jurnaliştilor.

Darren Cahill și Patrick Mouratoglou o susțin în continuare pe Simona

Darren Cahill, cel care a fost mentorul Simonei Halep a sărit încă o dată în apărarea sportivei românce prin intermediul reţelelor de socializare şi sugerează că soluția pentru situația acesteia ar putea veni de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

Cei care mă cunosc îmi știu părerea despre toate acestea. Sprijinul meu pentru Simona este neclintit. Rămâi puternică, Simo! Acest se îndrepta oricum către Tribunalul de Arbitaj Sportiv”, a spus Darren Cahill.

La rândul său, şi actualul antrenor al Simonei, Patrick Mouratoglou, a contestat decizia luată de ITIA.

Nu îmi vine să cred ce decizie a luat astăzi ITIA în cazul Simonei. Sunt extrem de șocat, și am fost pe durata întregului an, de metodele și de comportamentul unei organizații care ar trebui să trateze jucătorii în mod egal și să lupte pentru stabilirea adevărului.

1. Știu cât de integră este Simona și nu am niciun dubiu. Nu a luat niciodată vreo substanță interzisă. 2. Am stat alături de ea pe durata celor două zile de audieri și NU ÎMI VINE SĂ CRED că Tribunalul a ajuns la această decizie în urma dovezilor și a argumentelor prezentate 3.
ITIA a fost nedreaptă pe durata procesului, iar acest lucru este total inacceptabil. 4. Sper ca Simona să aibă succes la TAS. E singurul Tribunal care nu este controlat de ITIA
”, a transmis Patrick Mouratoglou, actualul antrenor al Simonei.

Simona Halep, suspendare de 4 ani din tenis, în urma acuzației de dopaj cu o substanță interzisă. Decizia nu este defini... Partida România – Kosovo, difuzată aseară la Antena 1, lider incontestabil de audienţă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x