Antena Căutare

Rusia isi creeaza echipa de Formula 1

Rusia isi va crea propria sa echipa de Formula 1 dupa cumpararea de catre constructorul rus de automobile Marussia Motors a unei parti importante din echipa britanica Virgin Racing, a anuntat seful constructorului rus, Nikolai Fomenko.


Achizitionarea de actiuni Virgin Racing a fost in intregime finantata de Marussia Motors, informeaza RIA Novosti, citata de Agerpres. "A fost o decizie dificila pentru noi. Nu pot preciza suma contractului, dar este o suma enorma, va asigur", a mai declarat Nikolai Fomenko.

Echipa va purta numele de Marussia Virgin Racing incepand din sezonul anului 2011, a mai indicat Fomenko.

Marussia Motors, primul constructor rus de masini sport, va furniza deja un software de control al motorului echipei miliardarului britanic Richard Branson.

Este vorba de a doua incercare de a crea o echipa rusa de Formula 1. In 2005, echipa Jordan a fost cumparata de grupul Midland apartinand omului de afaceri canadian de origine rusa Alex Schnaider, care dorea sa creeze prima echipa rusa din istorie. Midland F1 Racing a disputat 18 Grands Prix in 2006, fara a se inscrie niciodata punct in campionat. In 2006, echipa a fost achizitionata de Spyker Cars NV, dupa care a fost din nou vanduta sub numele Force India in 2008.

Primul pilot rus de Formula 1, Vitali Petrov, face parte in prezent din echipa Renault F1.

sursa:Jurnalul.ro

Copa del Rey: Real Madrid si FC Barcelona, calificate la pas in optimi... FC Vaslui - Astra 0-0/ Moldovenii pierd doua puncte de Europa League...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x