Antena Căutare

Depresia în sport. Confesiunile omului care i-a fost alături Simonei Halep la început

Depresia în sport. Confesiunile omului care i-a fost alături Simonei Halep de la început. Depresia nu ocolește sportivii de performanță, ei având nevoie de sprijinul unui pisholog pentru a trece peste starea de dezechilibru. Firicel Tomai, omul care a ghidat-o pe Simona Halep spre marea performanță

Depresia în sport. Confesiunile omului care i-a fost alături Simonei Halep de la început. Depresia nu ocolește sportivii de performanță, ei având nevoie de sprijinul unui pisholog pentru a trece peste starea de dezechilibru. Firicel Tomai, omul care a ghidat-o pe Simona Halep spre marea performanță, vorbește despre propria experiența.

Sportivii sunt antrenați mereu să lupte, să dea tot ce e mai bun pe teren, depășind orice obstacol gândindu-se că sunt mai buni decât adversarul lor. În acest caz, apare un dușman invizibil care îi lovește pe mulți, și anume depresia. Depresia îi face pe mulți sportivi să creadă că nu sunt suficient de capabili, că pot să dea mai mult dar ceva îi trage în jos. De aceea, ajutorul unui psiholog e necesar în cariera unui sportiv pentru sănătatea lui mentală.

Confesiunile lui Firicel Tomai

Firicel Tomai a mărturisit "Sunt unii jucători care nu se mai antrenează cu plăcere, care vin în virtutea inerţiei la antrenament şi care nu mai simt plăcere pe teren, la concursuri merg ca să vadă dacă mai pot să facă ceva, dacă mai iese ceva".

Firicel Tomai este omul care i-a ghidat primii paşi spre tenisul de performanţă Simonei Halep. Tomai l-a antrenat ani la rând şi pe Victor Hănescu, iar presiunea de a face performanţă cu cei doi pare că l-a scurs de energie.

"Stresul în care am fost implicat, 15 ani cu Victor şi 4 ani cu Simona Halep, la un moment dat 2 ani am lucrat cu amândoi împreună, zburam toată ziua, schimbul de fus orar de câteva ori pe an.

Firicel Tomai a vorbit despre perioada grea prin care el însuși a trecut: "Am avut o perioadă neplăcută în care a trebuit să mă opresc pentru că nu mai puteam să văd lucrurile cum trebuie, nu mai puteam să fiu funcţional 100% şi a trebuit să elimin aceşti factori negativi, stresul, presiunea, tensiunea de pe tur ATP şi WTA. 07 19 Şi am avut câteva luni de zile în care a trebuit să mă opresc. să mai merg la un psihoterapeut, să mai consult un medic. Ca să văd ce trebuie să fac ca să încerc să mă echilibrez.

A fost o perioadă în care am folosit puţin medicamentele şi nu se ştie nici în momentul ăsta nu ştie nimeni să-ţi garanteze dacă te ajută sau nu te ajută medicamentele".

Mărturisirile Simonei Halep la conferințele de presă Indian Wells

Jucătoarea de tenis româncă Simona Halep a mărturisti că lucrează cu un psiholog de câțiva ani, primind ajutorul de care are nevoie pentru a-și schimba percepția despre competiție și succesul pe care și-l dorește.

În timpul unei conferințe de presă de la Indian Wells, Simona Halep a declarat „Cred că această parte a devenit esențială în tenisul de astăzi. De câțiva ani lucrez cu un psiholog. Nu e ușor să rămân concentrată zi de zi ca să dau maximum pe teren. Am învățat multe lucruri, mai am și altele. Vreau să devin din ce în ce mai bună în ceea ce privește acest aspect. Mă ajută enorm. Dacă te accepți cu bune și cu rele, poți progresa”.

Simona Halep a mai menționat „E greu de spus dacă aș schimba vreo decizie pe care am luat-o. Fiecare antrenor cu care am lucrat a fost important pentru mine. Fiecare dintre ei a pus o cărămida la construcția cea mare. Darren m-a ajutat foarte mult, am învățat o sumedenie lucruri de la el. Faptul că am ajuns lider mondial și am câștigat un turneu de Mare Șlem este mulțumită lui. Cel mai important într-o carieră e să-i alegi pe oamenii din jurul tău și să înveți de la ei, să aduni energie pozitivă de la ei”.

În trecut, jucătoarea în vârstă de 27 de ani a mai avut în trecut episoade în care a încercat să lucreze cu un psiholog, dar au fost sporadice. Fost său antrenor, Darren Cahill, este cel care a convins-o pe cea care ocupă locul 2 WTA că e nevoie de o legătură de lungă durată.

Sursă foto: hepta.ro, sursă: telekomsport.ro

Simona Halep, după înfrângerea de la Indian Wells 2019: ”Am plâns. Sunt supărată și dezamăgită”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x