Antena Căutare

Toma Coconea, locul 2 la Red Bull X-Alps!

Romanul Toma Coconea a reusit pentru a doua oara din cele cinci participari sa urce pe podiumul celei mai dure competitii de adventure din lume, Red Bull X-Alps. Instructorul roman de parapanta a parcurs aproximativ 1000 km in mers si peste 800 km in zbor in cele 14 zile de concurs. Toma a reusit in acest an sa detina si recordul competitiei la mers pe jos.

Primul care a ajuns la Monaco a fost elvetianul Christian Maurer, cel care a cistigat si editia din 2009, urmat de reprezentantul tarii noastre, Toma Coconea, pe locul trei clasindu-se austriacul Paul Guschlbauer. Competitia a devenit cu atit mai dura, cit si mai palpitanta dupa sosirea lui Maurer la finish, ceilalti competitori mai avind doar 48 de ore la dispozitie sa termine concursul. Cine nu ajunge in aceasta perioada va fi descalificat din competitie. Cum distanta intre Maurer si ceilalti competitori era destul de mare, eforturile intregului pluton ramas in cursa au devenit supraomenesti.

Vezi si: FOTOREPORTAJ! Toma Coconea, o viata printre nori

Cu o zi inainte de terminarea cursei, Tomi a profitat din plin de conditiile favorabile pentru zbor, reusind sa parcurga peste 180 km in aer, insa, prin stilul lui alternativ, romanul a reusit sa speculeze de minune perioadele in care nu a putut zbura si si-a folosit conditia fizica la maxim.

Will Gadd, unul dintre expertii Red Bull X-Alps a afirmat despre Toma: "Sint mai mult decit impresionat de evolutia lui Toma Coconea de anul acesta. A zburat bine, comparativ cu anii precedenti, nu a facut greseli majore si a muncit mult sa ajunga la aceasta performanta. Daca Maurer ar fi fost eliminat, Toma ar fi avut prima sansa la cea mai inalta treapta a podiumului".

Imediat dupa ce a ajuns al doilea la finalul competitiei din Monaco, Toma Coconea a facut si primele declaratii. "Ma bucur mult ca am urcat pentru a doua oar pe podiumul la acest concurs. A fost o competitie foarte dura, atit din punct de vedere fizic, cit si psihic. Nu s-a mai intimplat pina acum ca atit de multi competitori sa fie eliminati si lupta contra cronometru este un factor de stres in plus peste care trebuie sa treci. Acum, ca am ajuns la final, ma incearca sentimente de nedescris. Bucuria mea nu se poate exprima in cuvinte. Sint mindru ca am participat la toate cele cinci editii ale Red Bull X-Alps si sper sa mai am ocazia sa vin si la urmatoarele", a spus Toma Coconea.

sursa: Gazeta Sporturilor

foto: Mihai Stetcu

F1: Al 8-lea Pole pentru Vettel la Hungaroring!... Care Nicolita? AS Monaco negociaza cu Giuly...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x