Antena Căutare

"Trofeul Cupei Mondiale NU e din aur", acuza cercetatorii

Sefii FIFA au declarat mereu ca trofeul care se acorda castigatoarei Cupei Mondiale este din aur masiv. Iata insa ca un cercetator britanic afirma acum ca este imposibil ca trofeul de 36 de centimetri inaltime sa fie din aur de 18 carate, fiindca atunci ar fi "extrem de greu de ridicat" de catre jucatori.

"Aurul are o densitate foarte mare, este metalul cu una dintre cele mai mari densitati cunoscute", a declarat profesorul Martyn Poliakoff, de la Universitatea din Nottingham.

"Daca intr-adevar ar fi facut din aur de 18 carate, trofeul ar trebui sa cantareasca aproximativ 80 de kilograme, si nu 5 kilograme, cum spun cei de la FIFA", spune cercetatorul britanic.

Prin urmare, acesta crede ca trofeul este, de fapt, facut din alt material si este doar suflat cu aur de 18 carate. Actualul trofeu al Cupei Mondiale a fost oferit prima oara de catre FIFA castigatoarei editiei din 1974, Germania de Vest.

foto: fifa.com

VIDEO Argentina - Coreea de Sud 4-1 / Promisiune onorata... Cupa Mondiala/ Programul meciurilor de joi: Argentina, la un pas de calificarea in optimi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x