Antena Căutare

Tudor Băluţă: Îmi doresc să văd totul cu alţi ochi şi să fiu recunoscător pentru tot, după această perioadă

Mijlocaşul Tudor Băluţă, care vineri împlineşte 21 de ani, a părăsit Olanda acum 11 zile, când erau în jurul a 1.000 de cazuri de coronavirus raportate, şi a retrăit această evoluţie în România, care acum e la acest prag. Mijlocaşul lui ADO Den Haag, împrumutat din Anglia de la Brighton, e înconjurat acum de familie şi reînvaţă importanţa lucrurilor simple cu inteligenţă, calm şi optimism, conform unui interviu pentru frf.ro.

"Virusul s-a răspândit destul de rapid şi în Olanda, şi în ţară, dar eu consider că reacţia românilor a fost mai bună. Spun asta pentru că măsurile au fost luate la noi mai repede, iar oamenii par să fie mai conştienţi de pericolul existent. Să sperăm că în România lucrurile vor sta mai bine decât acolo! Asta depinde de noi, de fiecare! Ceea ce ştiu e că, practic, noi controlăm tot ce se întâmplă acum, prin acţiunile noastre. Dacă înţelegem importanţa distanţării sociale, a igienei, şi stăm în casă cât mai mult, sunt sigur că efectele nu vor mai fi aceleaşi şi ne vom reîntoarce la vieţile noastre normale cât mai repede. Ştiu că este greu de acceptat să nu îţi vezi prietenii, familia, să nu poţi ieşi din casă ca înainte. Şi noi, sportivii, nu ne putem antrena, nu ne practicăm meseria. Dar cea mai importantă este sănătatea fiecăruia. Până la urmă, viaţa are prioritate. Iar fotbalul, deşi este ceea ce toţi iubim, cade în plan secund în astfel de momente", a declarat el.

Jucătorul a spus că a discutat şi cu persoane de la clubul Brighton. "Am vorbit cu mai mulţi oameni din club, din fericire toţi sunt bine. Însă sunt oameni care suferă şi sper ca ultimele decizii luate să ajute la prevenirea răspândirii. Cred, totuşi, că pentru mult timp lumea nu luase în serios efectele virusului. Îmi doresc doar ca această perioadă să se încheie cât mai repede şi cât mai bine. Atât acolo, cât şi în restul ţărilor afectate".

Întrebat dacă sunt lucruri care înainte de pandemie i se păreau banale şi acum să le aprecieze altfel, Băluţă a răspuns: "Bineînţeles! Nici nu realizăm cât de mult înseamnă să pot ieşi afară când vreau, chiar şi pentru o banală plimbare până la magazin, să îmi cumpăr o sticlă de apă… Obişnuinţa, monotonia, învăluiau aceste lucruri. Acum însă, când nu mă pot bucura de ceva atât de simplu, reînvăţ importanţa lucrurilor mici, simple. Îmi doresc să văd totul cu alţi ochi şi să fiu recunoscător pentru tot, după această perioadă.Deşi nu e un film nou, abia acum am apucat să văd “Bohemian Rhapsody”, despre viaţa lui Freddie Mercury, şi mi-a plăcut. Am citit recent o carte foarte interesantă, având ca subiect dezvoltarea mentală: “Arta subtilă a nepăsării” de Mark Manson. De obicei îmi place să contribui în bucătărie. La gătit. Începe să devină o pasiune! Iar perioada asta e numai bună pentru a învăţa lucruri noi din arta gătitului"..

Cât priveşte primul lucru pe care îl va face după ce lucrurile vor reveni la normal, Băluţă a răspuns: "Simplu, doar să mă bucur de faptul că pot ieşi afară liniştit, fără griji. Apoi voi începe să alerg. Să mă antrenez, evident".

El a transmis un mesaj colegilor de la naţionalele 21 şi de seniori, dar şi tuturor suporterilor român: "Multă sănătate, putere şi optimism! E o perioadă dificilă pentru toţi, însă ÎMPREUNĂ putem trece peste asta! A lupta ÎMPREUNĂ, acum, înseamnă să stăm la distanţă unii de alţii, să stăm acasă. Sper că toţi veţi face asta. Să ne revedem cu bine!".

Sursa : news.ro

Un fost preşedinte al Juventus Torino îl critică pe Cristiano Ronaldo: A fost primul care a plecat, a spus că merge la m... Sampdoria Genova anunţă finalul perioade de izolare de două săptămâni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x