Antena Căutare

UPDATE! Timisoara nu va evolua in Europa. Cluburile au demonstrat ca nu mai au datorii

Sedinta din aceasta dimineata a Comitetului Executiv al FRF, in care se vor omologa rezultatele si clasamentele din sezonul trecut din primele trei divizii, va dezlega si misterul echipelor care vor juca in editia viitoare a Ligii 1. Desi FRF a anuntat ca CEx nu are nicio competenta in ce priveste procesul de licentiere, oficialii clubului FC Timisoara sunt optimisti in privinta sanselor de a evita retrogradarea.

UPDATE! FC Timisoara si Gloria Bistrita au prezentat Comitetului Executiv documente prin care sustin ca nu mai au nicio datorie. In aceste conditii, cele doua cluburi se pot adresa TAS-ului pentru solutionarea litigiului privind licentierea.

"Incepand cu anul 2005, toate cluburile care doresc sa participe in Liga Campionilor si Europa League trebuie sa obtina licenta din partea Federatiei nationale. Fara aceasta licenta, clubul nu poate participa in competitiile noastre. Un club care nu primeste licenta este retrogradat intr-o divizie inferioara. UEFA supervizeaza procesul, pentru ca sistemul sa fie aplicat corect si consecvent. Din lista care ne-a fost prezentata la 21 mai, am luat nota ca lui Poli i s-a refuzat licenta, prin decizia organismului de apel. Din acest motiv, clubul FC Timisoara nu poate participa in competitiile UEFA"

"Avem o imagine de ansamblu asupra modului in care lucreaza administratia privind licentele din cadrul FRF si suntem foarte multumiti de activitatea sa. De aceea, FRF nu a fost selectata pentru verificari aleatorii. In lipsa unor asemenea controale, am fost invitat de FRF sa particip la sedinta CEx, pentru a prezenta modul in care opereaza sistemul in alte tari europene si, in limita cunostintelor mele, sa prezint viziunea UEFA in problema Politehnicii Timisoara"


Directorul Sistemului National de Licentiere, Viorel Duru, a dat mai multe detalii: "In toata perioada de licentiere a cluburilor si pana la incheierea procesului, pe 21 mai, administratia de licentiere a Federatiei si Comisiile s-au condus dupa prevederile regulamentului, iar propunerile administratiei cat si luarea unor decizii in prima instanta au fost regulamentare. Prima instanta a acordat licenta neregulamentar unor cluburi: Poli Timisoara, Gloria Bistrita si CS FC Bihor Oradea, care a terminat pe doi in liga secunda, seria a doua. La acestea se adauga Universitatea Craiova, Vointa Sibiu si Sageata Navodari. In momentul de fata, CEx trebuie sa ia o decizie cu privire la ocuparea locului 18 din clasament in sezonul viitor", a spus Duru.












In data de 2 iunie, dupa o sedinta a Comitetului Executiv al FRF, presedintele forului, Mircea Sandu, a spus ca LPF poate propune CEx al federatiei modificarea ROAF astfel incat echipele FC Timisoara si Gloria Bistrita sa evolueze si in sezonul viitor in Liga 1 desi nu au primit licenta. Sandu a precizat ca propunerea LPF de modificare a Regulamentului de Organizare a Activitatii Fotbalistice (ROAF) va trebui aprobata de membrii Comitetului Executiv al federatiei in sedinta din 20 iunie.

Atletism: Romania a ratat calificarea in Divizia de elita pentru doar 7,5 puncte!... Roger Federer, calificat in turul doi de la Wimbledon...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x