Căutare Live

World TeamTennis, la care participă trei câştigătoare de grand slam, prima competiţie cu spectatori

World TeamTennis va fi prima competiie de tenis cu spectatori în timpul pandemiei de coronavirus şi la aceasta vor participa trei câştigătoare de grand slam, Sofia Jenin, Sloane Stephens şi Kim Clijsters.

Turneul va avea loc între 12 iulie şi 2 august în staţiunea montană Greenbrier, West Virginia, SUA, cu participarea a nouă echipe, fiecare formată din câte cinci jucători şi jucătoare şi reprezentând un oraş.

Vor fi cel puţin trei meciuri pe zi, pe o arenă de 2.500 de locuri, iar în tribune vor putea intra 500 de spectatori. În total, sunt programate 66 de partide, 63 în sistem campionat, două semifinale şi finala, iar premiile totale se ridică la cinci milioane de dolari.

În WTT, partidele se dispută într-un sistem diferit de cel din circuite. Sunt cinci sau şase seturi pe meci, simplu feminin, simplu masculin, dublu feminin, dublu masculin, unul sau două seturi de dublu mixt. Ghemul îl câştigă jucătorul/jucătoarea/echipa care obţine patru puncte, iar setul, jucătorul/jucătoarea/echipa care ajunge la şase ghemuri, cu un tie-break de nouă puncte în caz de 5-5.

Între participanţi vor mai figura nume cunoscute din circuitul ATP, cum ar fi Grigor Dimitrov, fraţii Bob şi Mike Bryan, partenerul lui Horia Tecău, Jean Julien Rojer, Sam Querrey, Tennys Sandgren, dar şi din WTA, ca Taylor Townsend, Danielle Collins, Kristyna Pliskova, Christina McHale, Olga Govorţova.

Toate meciurle vor fi transmise în direct de CBS, CBS Sports Network, Tennis Channel şi ESPN+.

WTT a introdus tenisul profesionist pe echipe în 1974, Billie Jean King fiind co-fondatoare. WTT este una dintre cele cinci ligi sportive profesioniste din SUA care funcţionează de peste 40 de ani, împreună cu NFL, NBA, NHL şi MLB.

"Noi, cei de la World TeamTennis, suntem extrem de recunoscători pentru posibilitatea de a disputa sezonul cu numărul 45 al World TeamTennis şi pentru a prezenta tenisul profesionist publicului nostru înfometat de sport şi tenis, prin intermediul partenerilor noştri media de la CBS Sports, ESPN şi Tennis Channel. Răspunsul copleşitor al jucătorilor noştri este acela că vor să joace WTT şi se simt confortabil în acest sens, într-un mediu sigur, care este prioritatea noastră numărul 1. West Virginia are printre cele mai puţine cazuri de Covid-19 din ţară şi sunt recunoscător The Greenbrier, oraşului White Sulfur Springs şi Dr. Jill Justice pentru că au fost atât de primitori şi au permis echipei World Team să desfăşoare campionatul în 2020", a declarat CEO WTT, Carlos Silva.

Toate competiţiile din circuitele ATP şi WTA sunt suspendate cel puţin până la 13 iulie, din cauza pandemiei de coronavirus.

Sursa : news.ro

Casemiro şi-a prelungit contractul cu Real Madrid până în 2023... Wayne Gretzky despre Bianca Andreescu: Nu cred că am putea avea un erou mai bun în Canada pentru copii...
Parteneri
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Unde te poți distra iarna aceasta
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa sunt deja deschise și gata să-și primească vizitatorii. În ciuda pandemiei de COVID-19, multe orașe mari au decis să-și deschidă porțile pentru cei dornici să experimenteze magia sărbătorilor de iarnă. Deși vor exista restricții de participare, oamenii sunt așteptați în număr cât mai mare.
Catine.ro
Ultimele știri