Antena Căutare

Tot mai mulți români aleg să utilizeze cardul Revolut. Iată de ce.

Din ce în ce mai mulți români renunță la a se folosi de serviciile bancare standard și, în schimb, aleg să utilizeze conturi și carduri Revolut. În acest articol vom explica ce este acest Revolut, de ce este el privit drept un sistem bancar online revoluționar, precum și niște cifre legate de piața din țara noastră.

Tot mai mulți români aleg să utilizeze cardul Revolut. Iată de ce.
Tot mai mulți români aleg să utilizeze cardul Revolut. | unsplash

Ce este Revolut

Revolut este un serviciu bancar online ce a fost lansat în Marea Britanie în iulie 2015 și care a intrat și în țara noastră începând cu luna mai a anului 2018. Însă chiar dacă sunt destul de nou apăruți pe piața bancară, asta nu i-a oprit ca în mai puțin de cinci ani să atingă un număr de peste 20 milioane utilizatori, număr la care se adaugă un milion de noi clienți după fiecare trimestru.

Dar cum se deosebește Revolut de celelalte servicii bancare? De ce sunt ei mai speciali? Ei bine, răspunsurile la aceste întrebări vor fi prezentate în cele ce urmează.

Deschiderea unui cont

În primul rând, deschiderea unui cont Revolut este extrem de simplă. Nu avem nevoie decât de câteva minute pentru a descărca aplicația companiei de pe Google Play pe telefonul mobil, să ne completăm datele personale, să ne facem o poză cu buletinul (pentru confirmarea identității), iar asta este tot.

Fără pierdut vremea în fața vreunui ghișeu sau să trebuiască să semnăm o mulțime de acte. Totul se desfășoară online, foarte ușor și rapid.

Odată creat contul, pentru activarea lui vom fi nevoiți să transferăm în contul Revolut, dintr-un cont bancar standard, suma minimă de 50 lei. Ulterior, ne vom putea comanda gratuit și un card fizic, pentru care va trebui, totuși, să plătim o taxă de transport de 25 lei.

Prin intermediul acestui link, nu doar că cei de la Revolut vor suporta ei transportul, dar, mai mult, vom primi și un bonus de 25 lei la activarea contului.

Avantaje Revolut

Pe lângă deschiderea ușoară a unui cont, Revolut mai vine și cu o mulțime de alte avantaje. Dintre ele, putem enumera:

Cel mai bun curs valutar

Prin intermediul aplicației mobile nu doar că vom putea deține în contul personal 29 monede, dar vom beneficia și de cea mai bună conversie valutară de pe piață. Revolut se angajează să ofere clienților lor schimburi valutare la cursuri interbancare, indiferent de moneda pe care o tranzacționăm.

Acesta este și unul dintre principalele motive pentru care din ce în ce mai mulți concetățeni de-ai noștri aleg să folosească serviciile acestei bănci online.

Ne vedem, totuși, nevoiți să amintim că posesorii conturilor standard au impusă o limită lunară maximă de 20.000 lei pentru schimburi monetare, după care vor trebui să suporte un comision de 0.5 % din sume.

Totodată, tranzacțiile efectuate în timpul week-end-urilor sunt și ele taxate cu 0.5 % din valoarea lor.

Efectuarea de transferuri bancare gratuit

Toate transferurile bancare sunt 100 % gratuite. Indiferent de banca beneficiarului, de ziua, țara sau de moneda în care se realizează tranzacțiile, utilizatorii Revolut nu vor trebui să plătească nimic atunci când realizează un transfer bancar.

Transferurile realizate între conturile Revolut au loc instant și sunt extrem de simplu de realizat. Trebuie doar să alegem din lista de contacte acei prieteni care utilizează serviciul de banking online și să selectăm suma pe care vrem să le-o trimitem. Printr-o simplă apăsare de buton, banii sunt expediați, la fel de simplu cum am trimite un SMS.

Retrageri și plăți fără comisioane

Prin intermediul unui card Revolut, vom putea efectua retrageri de numerar de la bancomatul oricărei bănci, în orice monedă, fără să plătim vreun comision.

La fel se întâmplă și în cazul plăților. Indiferent de moneda pe care o deținem în cont și de cea în care va trebui să efectuăm diverse plăți, nu vom fi nevoiți să achităm nici un fel de taxă. În plus, vom beneficia de acel schimb valutar la cursuri interbancare, unic în lumea banking-ului online.

Securitate crescută a contului

Contul vine cu o mulțime de sisteme de securitate. Pe lângă deja clasicul cod PIN și 3D Secure pentru plățile online, ne vom putea bloca aplicația prin intermediul amprentei (dacă telefonul mobil dispune de un cititor de amprentă) și prin intermediul sistemului GPS (dacă se efectuează plăți cu cardul într-o altă locație față de cea în care se află telefonul mobil, acestea sunt automat blocate).

Pentru plăți online ne putem folosi de carduri de unică folosință. Acestea apar doar în contul electronic și pot fi folosite o singură dată. După efectuarea unei plăți, ele sunt automat distruse, iar altele create în locul lor. În felul acesta, avem siguranța că ale noastre carduri nu sunt clonate și folosite de către persoane rău-voitoare.

Revolut în România

După ce citim toate beneficiile și avantajele prezentate până acum, este simplu de înțeles de ce Revolut este tot mai căutat, inclusiv la noi. Sau, mai bine spus, în special la noi. Zicem asta deoarece, conform celor mai recente cifre oficiale pe care le avem, în România se pare că sunt mai bine de 1.000.000 utilizatori Revolut.

Așadar, țara noastră devine a doua cea mai mare piață din lume pentru compania fintech, după Marea Britanie, grație unei creșteri spectaculoase în ultimele șase luni ale anului trecut, cu o medie de 3.300 noi conturi deschise zilnic în România.

În ceea ce privește media de vârstă a utilizatorilor, aceasta a crescut de la 32 la 34, iar suma tranzacțiilor a ajuns la 58 milioane, totalizând 3.8 miliarde euro.

Printre orașele cu cei mai mulți utilizatori, se numără București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Constanța și Brașov.

Anca Lungu locuiește într-o casă de milioane de euro, dar folosește mijloacele de transport în comun. Cum s-a schimbat v... Încă două decese de la gripă, numărul morților ajunge la 33...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x