Antena Căutare

Prognoza meteo ANM. Cum va fi vremea până pe 10 ianuarie 2022. La ce să ne așteptăm după sărbători

ANM (Administrația Națională de Meteorologie) a publicat o estimare pentru patru săptămâni. Meteorologii au anunțat cum va fi vremea în perioada sărbătorilor, dar și după sărbători, în ianuarie 2022.

colaj de fotografii cu peisaj de iarna
ANM (Administrația Națională de Meteorologie) a publicat o estimare pentru patru săptămâni. Meteorologii au anunțat cum va fi vremea în perioada sărbătorilor, dar și după sărbători, în ianuarie 2022. | shutterstock

Vântul va avea intensificări în regiunile vestice şi la munte, cu viteze în general de 50-55 km/h, mai mari pe creste, viscolind ninsoarea. În Bucureşti, cerul va avea unele înnorări, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va realiza după ora 9:30 şi se va situa în jurul valorii de 13 grade.

Vremea în săptămâna 13 - 19 decembrie

Cu excepția regiunilor vestice, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, mai ales în nord-est. Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile centrale și nord-estice, dar și deficitar în cele vestice și sud-vestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Cum va fi vreme de Crăciun și de Revelion

În ziua de Crăciun, dacă în jumătatea de nord a țării temperaturile sunt în scădere, în sud și sud-estul se vor înregistra valori mari, între 11 și 13 grade.

Vremea este în general închisă, precipitațiile se vor înregistra în cantități moderate, în special burniță, dar la altitudini mai mari, peste 1400 de metri, este vorba despre precipitații mixte, și vor predomina ninsorile.

Vremea în săptămâna 20 - 26 decembrie

Temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, în regiunile intracarpatice și în sud-estul extrem, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată la munte, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toată țara, dar mai ales în vest și nord-vest.

Citește și: Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion. Care sunt previziunile ANM pentru sărbătorile de iarnă

Vremea în săptămâna: 27 decembrie - 2 ianuarie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile montane. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice și nord- vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Cum va fi vremea, după sărbători, în săptămâna: 3 - 10 ianuarie

Mediile valorilor termice se vor situa sub mediile climatologice specifice acestei săptămâni, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare la nivelul întregii țări.

Prognoza meteo 13 decembrie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 14 decembrie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x