Antena Căutare

Alertă ANM! Cod Galben de vreme rea. Meteorologii anunță rafale de vânt în șase județe ale țării. Vremea s-a răcit brusc

Toamna a început să își intre în drepturi. Încă de la debutul lunii septembrie vremea s-a răcit considerabil. Administrația Națională de Meteorologie anunță Cod Galben de intensificări ale vântului în șase județe din țară. Află care sunt zonele afectate.

Alertă ANM! Cod Galben de vreme rea. Meteorologii anunță rafale de vânt în șase județe ale țării. Vremea s-a răcit brusc Galerie
Alertă ANM! Cod Galben de rafale de vânt. | shutterstock.com

Toamna aduce temperaturi scăzute, așa cum era de așteptat, însă au venit destul de repede, încă de dinainte de debutul lunii septembrie. Sfâșitul lunii august a adus o răcire sesizabilă, însă imediat ce am intrat în luna de tomană au venit ploile și rafalele de vânt. Însă nu este motiv să ne îngrijorăm, pentru că meteorologii au anunțat faptul că luna septembrie aduce temperaturi mult mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în cea mai mare parte a țării.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de intensificări ale vântului pentru şase judeţe, valabilă de luni, ora 21:00, până marţi, la ora 10:00.

Citește și: Meteorologii anunță temperaturi neobișnuite în septembrie. Cum va arăta vremea în prima lună de toamnă. Schimbările care afectează

Cod Galben de intensificări ale vântului pentru şase judeţe, anunță ANM

Potrivit meteorologilor, în intervalul m enţionat, în nord-estul Munteniei, sud-vestul Moldovei, în zona Carpaţilor de Curbură şi pe litoral vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de 55 - 65 km/h.

Se vor afla sub Cod galben judeţele Vrancea, Buzău, Brăila, Ialomiţa şi, parţial, Tulcea şi Constanţa, potrivit meteoromania.ro.

Citește și: Prognoza meteo pentru septembrie 2023. Meteorologii au anunțat cum va fi vremea în prima lună de toamnă

În cea de-a doua jumătate a lunii septembrie, în regiunile estice şi sud-estice se vor înregistra temperaturi mai ridicate. Se pare că nu vom scăpa complet de căldura verii, deoarece temperaturile continuă să urce peste media normală a perioadei, potrivit newsone.ro.

Vremea în săptămâna 28 august 2023 – 03 septembrie 2023

Meteorologii anunță că în cea mai mare parte a țării, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în special în regiunile nord-estice unde vor fi cele mai ridicate temperaturi.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile nord-vestice şi local în cele vestice, centrale, sudice şi estice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această săptămână.

Vremea în săptămâna 04 septembrie 2023 – 10 septembrie 2023

În întreaga țară se vor înregistra temperaturi medii mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă.

Cantităţile de precipitaţii vor fi uşor excedentare în regiunile sudice şi sud-estice, iar în restul țării vor fi în general apropiate de cele normale.

Vremea în săptămâna 11 septembrie 2023 – 17 septembrie 2023

Și în această perioadă, valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării, mai ales în regiunile estice şi sud-estice.

Regimul pluviometric se va situa în jurul celui specific pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

Vremea în săptămâna 18 septembrie 2023 – 24 septembrie 2023

Ultimele zile de septembrie vor fi și ele destul de călduroase, în întreaga țară temperaturile medii se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână.

Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă în majoritatea regiunilor.

Citește și: Alertă ANM! Cod portocaliu de caniculă. E zi de foc cu teperaturi de 39 de grade Clesius. Avertismentul meteorologilor

Vezi cum va fi vremea de mâine în secţiunea de pe observatornews.ro

Prognoza meteo 4 septembrie 2023. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 5 septembrie 2023. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x