Antena Căutare

Alertă ANM! Meteorologii au emis cod galben de vreme severă în 27 de județe din țară. Până când este valabilă avertizarea

Meteorologii au emis o nouă avertizare de vreme severă, în 27 de județe din România.

Persoană ținându-și umbrela luată de vânt
Meteorologii au emis Cod Galben de vânt în 27 de județe | Shutterstock

ANM anunță că Centrul Național de Prognoză Meteo a emis o avertizare de Cod Galben de vreme severă care intră în vigoare începând de mâine, 4 februarie, ora 06:00 și este valabilă până la orele 21:00.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, toată ziua de mâine va fi marcată de intensificări ale vântului în cele 27 de județe vizate.

Citește și: Prognoza meteo pentru următoarele trei săptămâni. Cum va fi vremea în luna februarie

„În intervalul menționat, vântul va avea intensificări temporare în nord-vestul și centrul țării cu viteze de 55...60 km/h, iar pe arii restrânse 70...80 km/h. În zona montană vântul va avea intensificări, cu viteze de 70...90 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m, îndeosebi în Carpații Orientali, rafalele vor depăși 90…120 km/h, spulberând zăpada și determinând diminuarea vizibilității”, anunță Administrația Națională de Meteorologie.

Ce județe sunt vizate de cod galben de vânt puternic

Județele vizate de cod galben de vânt puternic sunt: Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara, Bacău, Vrancea și Buzău.

În același timp, intensificări ale vântului, de până la 50 de kilometri pe oră se vor semnala și în celelalte județe ale României.

Citește și: Prognoza meteo 3 februarie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

„Intensificări ale vântului, cu viteze în general de 40...50 km/h se vor semnala local și în restul teritoriului. În noaptea de joi spre vineri (4/5 februarie) vântul va mai prezenta intensificări în zona de munte și în nord-est”, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.

Avertizarea meteorologilor poate fi actualizată În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice.

Prognoză specială pentru București. Cum va fi vremea pe 4 februarie în Capitală

Capital ava fi în afara avertizărilor de vreme severă de pe 4 februarie, meteorologii anunțând o vreme deosebit de caldă pentru această perioadă. Temperaturile maxime vor atinge 14 grade, joi, în Capitală.

Cerul va fi variabil în Capitală, iar vântul va sufla moderat, temporar cu unele intensificări d epână la 45 km/h, preponderant în a doua parte a zilei.

Prognoza meteo 1 februarie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Alertă ANM! Cod galben de vreme rea și rafale de vânt în jumătate de țară. Până când este valabilă avertizarea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x