Alertă ANM! Ninsori, viscol, lapoviță și polei inclusiv în Capitală. Toată România este acaparată de vremea rea

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare de vreme rea ce aduce viscol, ninsori, lapoviță și pe alocuri depuneri de polei.

Informarea meteo este în vigoare de vineri ora 20.00 până sâmbătă la ora 18.00.

shutterstock

Se vor semnala precipitații sub formă de ninsoare și precipitații sub formă de lapoviță și ploaie, care vor favoriza formarea poleiului, arată prognoza ANM, în zonele următoare: nordul, nord-estul și local în centrul teritoriului, iar din dimineața zilei de sâmbătă și în regiunile sud-vestice, dar și în zonele sudice, pe arii restrânse.

Vestea bună este că ninsorile nu vor fi violente, ci vor fi în general moderate cantitativ.

Alerta intră în vigoare de vineri seară până sâmbătă la ora 18.00 și valabilă la nivelul întregii țări, inclusiv în Capitală, unde temperaturile vor scădea până la -4 grade Celsius (cantitățile de precipitații vor depăși pe arii restrânse 10-15 l/mp). De asemenea, pe arii restrânse se va depune strat nou de zăpadă.

Citește și: Prognoza meteo 18 februarie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Vremea rea acoperă Capitala. Ninsori până sâmbătă în București

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat pentru București ninsori, lapoviță și polei, dar și temperaturi de până la minus 3 sau minus 4 grade Celsius.

Vântul va sufla în general slab spre moderat, iar cerul va avea înnorări, iar din dimineața zilei de sâmbătă se vor semnala precipitații, slabe cantitativ, sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie și vor fi condiții de polei.

Citește și: Prognoza meteo până la jumătatea lunii martie 2021. Când scăpăm de ger și vreme severă

Temperatura minimă se va încadra întree -4 și -2 grade, iar maxima termică a zilei de sâmbătă se va situa în jurul valorii de 3 grade.

Prognoza specială pentru Capitală este valabilă de vineri, ora 20.00, până sâmbătă la ora 18.00.

Ultimele știri