Antena Căutare

Alertă meteo! Cod galben de ploi abundente, descărcări electrice și grindină. Ce zone sunt vizate

Meteorologii au emis, miercuri seară, o avertizare de instabilitate atmosferică ce vizează zeci de localităţi.

Cod galben de ploi abundente, descărcări electrice și grindină. Ce zone sunt vizate
Cod galben de ploi abundente, descărcări electrice și grindină. Ce zone sunt vizate | Shutterstock

Potrivit ANM, miercuri seară, până la ora 20.10, este cod galben în localităţi din judeţele Bihor şi Timiş. Vor fi afectate, în judeţul Bihor, Ştei, Bunteşti, Pietroasa, Lunca, Rieni, Vaşcău, Câmpani, Tărcaia, Lazuri de Beiuş.

Cod galben de ploi torențiale și de intensificări atmosferice temporar accentuate

În judeţul Timiş sunt vizate: Lugoj, Coşteiu, Nădrag, Gavojdia, Belinţ, Darova, Bethausen, Victor Vlad Delamarina, Boldur, Traian Vuia, Balinţ, Criciova, Bârna, Ştiuca;

Citește și: Prognoza meteo 9 iunie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

”Se vor semnala: averse ce vor acumula local 25...30 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină, intensificări de vânt”, anunţă ANM.

Intervalul de valabilitate, potrivit meteorologilor este ziua de 9 iunie, ora 12 până la ora 21. În intervalul menționat, în Crișana, Maramureș, local în Transilvania, Banat și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântuluiși izolat grindină și vijelii. Cantităţile de apă vor depăşi 20...30 l/mp şi izolat 40 l/mp.

Prognoza meteo 9 iunie 2022

Potrivit prognoza meteo ANM, vremea va fi mai caldă decât cea normal pentru această perioadă din an, în special în sudul și estul țării.

Citește și: Vremea a făcut prăpăd în țară. Pagube de proporții în București și împrejurimi, după un cod portocaliu și roșu de vreme rea VIDEO

Astăzi cerul va fi variabil în majoritatea zonelor, cu unele înnorări accentuate în cea de-a doua parte a zilei când se anunță averse sub formă de ploaie însoțite de descărcări electrice și vânt puternic, în special în vest și în zonele montane.

Pe timpul nopții, ploile vor căpăta un caracter torențial și vor predomina în sud-vestul țării acolo unde vor exista și condiții de vijelie, dar și de grindină.

Tot spre seară vor exista fenomene de instabilitate atmosferică și în Muntenia și Dobrogea. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor de vară.

Temperaturile maxime de astăzi se vor încadra între 32 și 25 grade Celsius, pe când cele minime se vor încadra între 18 și 8 grade.

Astăzi în capitală prognoza meteo ANM indică o vreme călduroasă, cu un cer variabil. Vântul va sufla slab și moderat, iar șansele de ploaie vor fi scăzute. Maxima zilei va atinge 28 grade, pe când minima va fi de 14 grade.

Prognoza meteo 10 iunie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 11 iunie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x